1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Alaattin Çakıcı’nın CHP’li Belediyeyi ziyareti sol medyada nasıl karşılandı?
Alaattin Çakıcı’nın CHP’li Belediyeyi ziyareti sol medyada nasıl karşılandı?

Alaattin Çakıcı’nın CHP’li Belediyeyi ziyareti sol medyada nasıl karşılandı?

Karışık ilişkileriyle bilinen Alaattin Çakıcı, CHP’li Edirne Belediyesi’ni ziyaret etti. Bazı sol yayın organlarının olaya yaklaşımı ise şaşırtıcı.   

27 Ekim 2020 Salı 18:04A+A-

HAKSÖZ HABER

MHP’ye yakınlığıyla bilinen ve suç örgütü kurmaktan hapis yatan Alaattin Çakıcı “af yasası” sayesinde hapisten çıkmıştı. Şimdilerde ise köşe bucak memleketi gezen Çakıcı, son olarak Edirne Belediye Başkanı  Recep Gürkan’ı ziyaret etmiş. Adettendir, CHP’li bir belediyeyi ziyaret ediyorsanız Nutuk ve Atatürk portresi hediye edilir, Çakıcı’ya da hemen hediyeleri tevdi edilmiş.

Türkiye’de yaşanan “yerli milli” rüzgar çok şaşırtıcı manzaraları ortaya çıkarmaya devam ediyor. Suç örgütü kurmaktan hapis yatan bir kimsenin hapisten çıkması için siyasiler devreye girebiliyor. Ardından bir araya gelip kol kola fotoğraflar verebiliyorlar. KHK’lıların hapishanede yaşadığı mağduriyetler söz konusu olduğunda sus pus olan siyaset suç örgütü mensupları için canhıraş çabalıyor.

Alaattin Çakıcı’nın CHP’li Belediye’ye yaptığı ziyaret sol tandanslı sitelerde ise farklı şekilde karşılandı. Cumhuriyet, “Mafya Lideri CHP’li Belediye’yi ziyaret etti” diyerek olaya tepkili yaklaşırken Evrensel en azından belediye başkanının CHP’li olduğunu telaffuz etmiş. Sözcü ve Odatv görmedim, duymadım, bilmiyorum diyerek haber dahi yapmazken en evlere şenlik haberi BirGün yapmış. BirGün, Çakıcı’nın Edirne ziyaretini “ciğer yemeye gitmiş” şeklinde değerlendirmiş olsa gerek ki belediye başkanının CHP’li olduğundan hiç bahsetmemiş. Alakalı alakasız her meseleye ve kişiye “AKP” sıfatını koyarak yaklaşan BirGün yine ahlaki tutarlılık bahsinden sınıfta kalmış oluyor böylelikle. Artık şaşırtıcı olmayan bu durum gittikçe trajikomik bir hal almaya başladı!  

HABERE YORUM KAT

2 Yorum