1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Al bir de buradan yak!
Al bir de buradan yak!

Al bir de buradan yak!

AK Parti’nin “Sen kimsin?” isimli çalışmasından sonra DEVA Partisi’nin yayımladığı video kafa karışıklığını daha fazla ortaya çıkarttı.

22 Ekim 2020 Perşembe 13:55A+A-

Abdurrahman Güner / HAKSÖZ HABER

AK Parti’nin hazırladığı videoda, İslam tarihinin vazgeçilmez şahsiyetleriyle bir araya gelmesi mümkün olmayan isimleri yapay bir “millilik” kültürü inşa etmek adına aynı yerde telaffuz etmenin anlamsızlığını ve tutarsızlığını daha önceki haberimizde incelemiştik.

DEVA Partisi ise kendince ters köşe yaparak karşı tarafa gol atmaya çalışmış. Bunu yapayım derken de avare gençlik popülizminden faydalanmak istemiş. AK Parti videosundaki kimlik oluşturma çabasını anlamsız bulmuş olacak ki “kimliksizlik” vurgusu yapmış.

İnsanın nefsine hitap eden “Sen, ne isen osun” söylemini dillendiren DEVA Partisi, daha evvel yaptığı gibi abartılı “gençlik!” söylemini yükseltiyor. İktidarın en az oy aldığı yaş gurubu olan gençlerden oy alabilmek adına gençliğe bu kadar anlam yüklemenin çok doğru bir iş olmadığını belirtmek isteriz.

Gençlik söylemi aslında oldukça ideolojik bir argümanı içerisinde barındırıyor. Farklı, özgür, bir başına, isyankâr genç tanımlamaları belirli bir politik davranış tarzına işaret ediyor. Bu yönüyle hiç de farklı ve özgür olmayan belirlenmiş bir stereotipi oluşturuyor. Gençlerin farklı olma isteklerine rağmen kilometrelerce öteden saçları, konuşma tarzları ve giyimleriyle fark edildiklerine dikkat çekmek isteriz. Bu bağlamda farklı görünme isteğinin içinin oldukça boş bir şey olduğunu görmek lazım. Politik olarak gençlik söylemini kullanmanın bu açıdan bakıldığında kısa vadede bir fayda sağlasa bile uzun vadede neler getireceğini kestirmek zor.

“İstersen yürürsün, istersen durursun aslolan senin istediğindir çünkü sen gençsin!” benzeri ifadeler yer alan video kimliksizlik kimliğini, özgürlükçü görüntüsüne rağmen oldukça buyurgan bir şekilde ifade etmiş oluyor. Gençlere yapay ideolojik argümanlar veya avarelikten çok daha esaslı bir çözüm önerilmesi gerektiğini hatırlatmak isteriz!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum