1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kimlik inşası mı kimlik krizi mi?
Kimlik inşası mı kimlik krizi mi?

Kimlik inşası mı kimlik krizi mi?

Ak Parti Gençlik Kolları hazırladığı video ile kafaları karıştırdı.

20 Ekim 2020 Salı 13:34A+A-

HAKSÖZ HABER

İslam dünyasında yaşanan işgal ve sömürü süreçleri “ikircikli” bir insan tipolojisi ortaya çıkarttı. Müslümanlar kendilerini ifade etmek için başka anlam dünyalarının kavramlarından ve araçlarından yararlanmaya başladılar. Bunun ortaya çıkarttığı sonuç ne yazık ki köksüzleşme ve yabancılaşmadır. Enteresan olan ise bu durumdan şikâyet ederken dahi bu yanlışı yapmaya devam etmektir.

Amorf kişiliklerin ortaya çıkarttığı kimlik ise oldukça ne idüğü belirsiz bir şeydir. Üzülerek belirtmek gerekiyor ki bu durumdan kurtulmadıktan sonra atılan her adım en fazla geçici kazanımlar ortaya çıkartacaktır.

Bu bağlamda AK Parti Gençlik Kolları’nın hazırladığı ‘Sen kimsin?’ başlıklı video, içerisinde taşıdığı kimlik vurgusuna rağmen zikredilen menfi halin dehşet bir örneğini sunuyor. Hz. Musab bin Umeyr ve Hz. Hamza ile Mustafa Kemal’i aynı çizgide buluşturup bir araya getirebilen bir zihin yapısı sağlıklı bir “kimlik” inşası gerçekleştirebilir mi?

Sadece bu isimler bir araya gelmesi mümkün olmayan insanlar oldukları için değil. Birbirlerine tam olarak zıt yerlerde durdukları için bunu beyhude bir kimlik oluşturma çabası olarak değerlendiriyoruz. Şaşkınlığımız biraz da, kimlik inşa etme adına yapılan bir işin kimlik bunalımını ve kafa karışıklığını ortaya çıkartmasından ileri geliyor. O sebeple soruyoruz: Asıl sen kimsin?

HABERE YORUM KAT

10 Yorum