1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Akyazı'da Başörtüsü ve Suriye Protestosu
Akyazıda Başörtüsü ve Suriye Protestosu

Akyazı'da Başörtüsü ve Suriye Protestosu

Akyazı’da “başörtüsüne özgürlük” talebiyle devam eden eylemlerde bu hafta Suriye’de akan kana da dikkat çekildi.

05 Mayıs 2012 Cumartesi 14:55A+A-

HAKSÖZ-HABER

Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu,  274. basın açıklamasında AK Parti Kadın Kollarının anayasa için Meclis Başkanlığına sunduğu raporu eleştirirken Suriye’de Esed rejiminin döktüğü kna da dikkat çekti. Açıklamada “Suriye’de, Mısır’da ve Libya’da devam eden devrim sürecinin inşallah bölge haklarının özgürlüğe kavuşmasına vesile olacağına inanıyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu adına Mazlumder sözcüsü Burhan Cimşit’in okuduğu basın açıklamasının tam metnini ilginize sunuyoruz:    

akyazi-platformu01.jpg

YASAKÇI KADIN KOLLARINI KINIYORUZ!

Ak Parti kadın kolları anayasa sürecine katkı sağlamak üzere meclis başkanlığına sunduğu raporda başörtüsüne kısmi kısıtlama istenmesi başörtüsüne hakaret olarak görüyoruz. Başörtülü hizmet verecek kardeşlerimize haksızlık olarak görüyoruz.  AKP idarecilerinin bu konuda bir an önce açıklama yaparak niyetlerinin ne olduğunu belli etmelidirler.

Ülkemizde darbe dönemlerinde yaşanan insan hakları ihlallerinin, baskı ve zulmün hesabının sorulmakta olduğu yeni bir sürece girilmiştir.

Milletimizin iradesine ipotek koyan bu zihniyetin neden olduğu zulümden en fazla Müslüman kimliğine sahip insanlarımız etkilenmiş ve acı çekmişlerdir.

12 Eylül ve 28 Şubat darbeleri yüzünden Müslümanların eğitim, ibadet ve iş hayatında büyük depremler yaşanmıştır. Aradan geçen onlarca yıldan sonra insanlarımız ancak yeni yeni temel haklarından yararlanmaya başlamışlardır. İnşallah darbeler artık geride kalacak ve sivil hayata bir daha askeri vesayet el koyamayacaktır.

Diğer yandan Suriye başta olmak üzere bölgemizdeki Müslüman coğrafyada kan akmaya devam etmektedir. Zalim Esad rejimi ateşkes kararını hiçe sayarak masum sivilleri katletmeye devam etmektedir. Suriye’de yanan isyan ve direniş ateşi inşallah zalim Esad ve onun işbirlikçilerini döktükleri kanda boğacaktır. Suriye’de, Mısır’da ve Libya’da devam eden devrim sürecinin inşallah bölge haklarının özgürlüğe kavuşmasına vesile olacağına inanıyoruz. Diktatörlüklerin İslam dünyasından bir daha asla geri gelmeyecek şekilde yıkılmalarını, adalet ve özgürlük temelinde bir düzenin hayata geçmesini umuyoruz.

Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu 

 

HABERE YORUM KAT