1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Akyazı’da 175. Başörtüsü Eylemi
Akyazı’da 175. Başörtüsü Eylemi

Akyazı’da 175. Başörtüsü Eylemi

Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu’nun düzenlemiş olduğu başörtüsüne özgürlük eylemi 175. Haftasına girdi. Basın açıklamasını platform adına Mahmut Alemdar okudu.

13 Haziran 2010 Pazar 00:33A+A-

Basın açıklamasının tam metni:

Ülkemizde insan hak ve özgürlüklerinin, hukukun üstünlüğünün ve herkes için adaletin gerçekleşmesi için öncelikle mevcut anayasanın yeniden düzenlenmesi gerektiği ortadadır. Anayasa değişikliği konusunda kısmen iyileştirmeyi öngören ve meclisten geçen referandum kararının iptal edilmesine yönelik malum çevrelerin girişimleri devam ediyor.

Halkın oyları ile yeni anayasanın kabul edilmesinden korkan statükocu zihniyet mensuplarının anayasa mahkemesi aracılığı ile bu baskıcı politikalarını sürdürmeye çalışmalarını halkımız ibretle seyretmektedir. Dolayısıyla anayasa değişiklik paketinin halkoyuna sunulmasını ve çıkacak sonucun Türkiye'de sivil bir anayasanın yapılmasına büyük katkıda bulunmasını istiyoruz.

Diğer yandan Ortadoğu'da emperyalist emelleri bulunan ülkelerin son dönemde İran'ın nükleer teknoloji alanındaki çalışmalarını var güçleriyle engellemeye çalıştıklarını görüyoruz. Bu çabaların ana hedefi İsrail'in güvenliğini koruma altına almak ve Müslüman dünyanın nükleer teknolojiye sahip olmalarını engellemektir. BM Güvenlik Konseyinde geçen hafta yapılan ve İran'a yeni yaptırımlar öngören toplantıda Türkiye hükümetinin onurlu davranış sergileyerek İran'a yaptırımlara hayır demesi çok önemli bir gelişmedir. Bugüne kadar Türkiye'nin ABD ve İsrail çıkarları doğrultusunda hareket etmesine alışan çevrelerin bu son durum ve dik duruş karşısında şaşkınlıklarını gizleyememeleri gayet normaldir. Halkımız bu onurlu hareketi takdir etmektedir.

İsrailli korsanların gasp ettikleri gemilerin ve insani yardım malzemelerinin tamamı, biran önce Gazze'ye teslim edilmelidir. Gazze'ye yardım götüren gemilerde şehit olan kardeşlerimize bir kez daha Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Halkımızın Gazze konusundaki duyarlılıklarını devam ettirmelerini rica ediyoruz.

Akyazı'lı gazi kardeşimiz Ekrem Küçükköse önümüzdeki hafta içerisinde hastaneden taburcu olacaktır. Kendisine ve yakınlarına tekrar geçmiş olsun diyoruz. Siyonistlerin, darbecilerin ve canilerin ya ıslah olduğu yada tamamen kahrolduğu günler temennisi ile gelecek hafta saat 12.30'da buluşmak üzere Allaha emanet olun.

HABERE YORUM KAT