1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Akşener’in Dayanılmaz Çelişkisi: Ayasofya Cami Olsun Ama Atatürk’e de Laf Gelmesin!
Akşener’in Dayanılmaz Çelişkisi: Ayasofya Cami Olsun Ama Atatürk’e de Laf Gelmesin!

Akşener’in Dayanılmaz Çelişkisi: Ayasofya Cami Olsun Ama Atatürk’e de Laf Gelmesin!

​​​​​​​Meral Akşener’in bir yandan Erdoğan’ın tek parti dönemine yönelik eleştirilerine kızması ama aynı zamanda da hararetle sahiplendiği Atasının icraatını savunmak yerine Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi kararını desteklemesi çelişki değil mi?

14 Temmuz 2020 Salı 13:22A+A-

HAKSÖZ HABER

Meral Akşener Meclsi grubunda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Danıştay’ın Ayasofya kararı üzerine yaptığı konuşmada sarfettiği sözlere çok kızmış.

İmzaladığı kararnameyle Ayasofya’yı Diyanet İşleri Başkanlığı’na devreden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan konu hakkında yaptığı konuşmada, 1934 yılına ait Mustafa Kemal Atatürk imzalı karar için "Tek parti döneminde alınan bu karar, tarihe ihanet olmanın yanında hukuka da aykırıydı" demişti.

Bu sözlere tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün Meclsi grubunda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Ayasofya’nın Osmanlı dönemindeki fatihi Sultan Mehmet Han; Cumhuriyet dönemindeki fatihi de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Topu, gereksiz yere idari yargıya atıp, oradan çıkan kararla, kendini Ayasofya fatihi ilan etmeye kalkmak ise, acizliktir, kendini gülünç duruma düşürmektir. Çıktı utanmadan Atatürk'ün Cumhurbaşkanlığı döneminde aldığı kararı hukuki bir hata hem de ihanet olarak tanımladı. Ağzından çıkanı kulağın duysun. 19 Kasım 1936 tarihinde düzenlene tapu evrakında Fatih Sultan Mehmet Han'ın vakfiyesinden sonra Cumhuriyetin kayıtlarına Ayasofya'yı camii şerifi olarak tescil eden kişi o beğenmediğin Mustafa Kemal Atatürk'tür. Bu gerçek ortadayken hukuki hatadan söz etmek, daha da ötesi tarihe ihanet yakıştırması yapmak makamı ne olursa olsun kimsenin haddi değildir. Herkes haddini bilecek!"

Tamam herkes haddini bilsin de siz de biraz mantık öğrenin Meral Hanım! Bu sözlerinizde bir tutarlılık var mı? Tek Parti döneminde Mustafa Kemal’in imzasıyla Ayasofya’nın cami olmaktan çıkarılıp müzeye dönüştürüldüğü yalan mı? Hem Atatürk’e taparcasına bağlılık duyup, hem de onun emaneti olan müzenin yeniden ibadethaneye dönüştürülmesini savunmak açık çelişki oluşturmuyor mu?

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum