1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Akşener'den AYM açıklaması: Siyasilere tavır koymaları doğru değil
Akşener'den AYM açıklaması: Siyasilere tavır koymaları doğru değil

Akşener'den AYM açıklaması: Siyasilere tavır koymaları doğru değil

Meral Akşener, AYM Üyesi Engin Yıldırım’ın “Işıklar yanıyor” paylaşımı için, “Hâkim, savcı ve Anayasa Mahkemesi üyelerinin sosyal medya üzerinden siyasilere yönelik tavır koymalarını doğru bulmuyorum” dedi.

17 Ekim 2020 Cumartesi 03:21A+A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, son günlerde tartışma konusu olan Anayasa Mahkemesi'yle ilgili eleştirileri değerlendirdi. AYM Üyesi Engin Yıldırım’ın paylaştığı “Işıklar yanıyor” tweet’i hakkında da açıklama yapan Akşener, “Hakim ve savcıların sosyal medya üzerinden siyasilere yönelik tavır koymalarını doğru bulmuyorum” dedi. 

Habertürk'te Veyis Ateş ile Türkiye'nin Nabzı Özel programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener'in konuyla alakalı açıklamaları şöyle:

“SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN TAVIR KOYMAK DOĞRU DEĞİL”

“Bu ilgili arkadaşın şu anda attığı o tweete herhalde 1 milyar dolar para verilse faydası o kadar dokunmazdı. Şuuraltını harekete geçirecek tweet oldu. Ben hakim ve savcıların sosyal medya üzerinden siyasilere yönelik tavır koymalarını doğru bulmadığını ifade etmek isterim. Diyelim ki mahkemelik oldunuz, o beyefendilerin karşısına çıktığınızda, ilgili arkadaşınız ihsas-ı reyi açık olmuş oluyor.”

"BURANIN ÖZNESİNİN BERBEROĞLU OLMADIĞINA İNANIYORUM"

Yerel mahkemenin Enis Berberoğlu hakkındaki AYM kararını tanımamasını da değerlendiren Meral Akşener şunları söyledi:

“Enis Bey'in üzerinden tartışarak bambaşka noktaya gidiyoruz. Enis Berberoğlu insan olarak tanırım. Zaten casuslukla yargılanması abes. Ben onun eşinin en zor zamanda, gazeteci olarak sayın Erdoğan'la ilgili objektiflik adına, demokrasi adına neleri göze aldığını biliyorum. Onlar casusluk, darbe gibi bir insan tipi değil. Aileyi çok iyi tanıyorum. Ne yapılması istendiğini anlamış değilim. Buranın öznesinin Enis Berberoğlu'nun olmadığına inanıyorum. Anayasa Mahkemesi karar veriyor, yerel yargı ben seni takmıyorum kardeşim diyor.”

 

HABERE YORUM KAT