1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. AK Partililerin Atatürk Sevgisi ve Bağlılığı Göz Yaşartıyor!
AK Partililerin Atatürk Sevgisi ve Bağlılığı Göz Yaşartıyor!

AK Partililerin Atatürk Sevgisi ve Bağlılığı Göz Yaşartıyor!

​​​​​​​Bu ülkede bugüne kadar hep resmi ideolojik dayatmalarla uygulanan Mustafa Kemal’i tazim ve tapınma eylemlerinin son dönemde iktidar yetkilileri ve mensuplarınca gönüllü bir tarzda icra edilmeye başlanması dikkat çekiyor!

05 Aralık 2016 Pazartesi 22:25A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de devleti ve toplumu resmi ideolojik boyunduruklardan kurtarması umulan AK Parti iktidarı son dönemlerde anlaşılmaz bir işgüzarlık içinde resmi ideolojinin en yaygın sütunu olan Mustafa Kemal’i yüceltme seanslarını bizzat örgütlemeye başladı. İktidarın, İslami camiada mevcut bulunan duyarlılık ve tavrı aşındırmaya yönelik bu tutumunun tepkisiz kalması ise işgüzarlığı daha fazla beslemekte. 

Bugün gerçekleştirilen bir törenle bu bağlamda ortaya konan eylemler adeta zirve yaptı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve AK Partili kadın vekiller Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 82. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'e gidip, ulu önderlerine bir teşekkür ziyareti yaptılar.

Başörtülü görüntüleriyle Anıtkabir’de büyük bir tezat oluşturan AK Partili milletvekilleri aynı zamanda eylemlerinin içeriksizliğiyle de komik duruma düştüler. Bilindiği üzere tam bir totaliter diktatörlük düzeninin hüküm sürdüğü Mustafa Kemal Türkiyesi’nde sırf Batılı bir görünüm verme adına kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınması komedisi Kemalistlerce abartılı yorumlara konu olmakta.

Bu nakarat bu kez AK Partili vekillerce de “demokrasi yolunda büyük adım” vb. nutuklarla süslü cümlelerle alkışlandı. Muhalefetin toptan imha edildiği, toplumun tümüyle sindirildiği, tek adam yönetiminde tek parti düzeninin hüküm sürdüğü ve erkeğiyle kadınıyla halkın iradesinin hiçbir değer ifade etmediği bir ortamda kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının anlamsızlığı açık bir şekilde ortadayken, düzenlenen bu anma eylemin komik olmanın ötesine geçip, AK Parti için düpedüz bir dram teşkil ettiği söylenebilir.

HABERE YORUM KAT

26 Yorum