1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. AK Partililer Herhangi Bir Konuda Cumhurbaşkanı’ndan Farklı Bir Görüşe Sahip Olamazlar mı?
AK Partililer Herhangi Bir Konuda Cumhurbaşkanı’ndan Farklı Bir Görüşe Sahip Olamazlar mı?

AK Partililer Herhangi Bir Konuda Cumhurbaşkanı’ndan Farklı Bir Görüşe Sahip Olamazlar mı?

Fatma Şahin’in belediyelerin yardımları konusunda bir soruya verdiği cevap sonrası düştüğü telaş Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adeta mutlak otorite konumuna oturtulduğu izlenimini doğruluyor.

26 Nisan 2020 Pazar 13:58A+A-

HAKSÖZ-HABER

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e bir Youtube kanalında CHP’li belediyelerin yardım dağıtımlarıyla ilgili olarak bir soru yöneltiliyor ve bu faaliyetlerin FETÖ-PKK benzetmesine konu olması hakkında ne düşündüğü soruluyor. Fatma Şahin’in cevabının, daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda sarfettiği sözlerle çeliştiği anlaşılınca hemen sosyal medya hesabından durumu düzeltme çabasına girişen Şahin’in telaşı dikkat çekiyor. 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin “CHP'li belediyelerle ilgili FETÖ-PKK benzetmesi için ne düşünür Fatma Şahin?” sorusuna şu cevabı vermişti: 

"Yok bunu kabul etmemiz mümkün değil, yanlış olur. Halkın oylarıyla seçilmiş belediye başkanlarımız. Yol ve yöntemleri farklı olsa bile oturulur konuşulur ama bu tür bir benzetmeyi ki zaten söylendiğinde de böyle bir benzetme üzerinden gidilmedi, genelleştirme üzerine gidildi. Ben çok ayrıntısını bilmiyorum ama böyle bir ifadeyi ben doğru bulmuyorum".

Mamafih bu benzetme Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dillendirilmiştir. Ve bu ‘gerçek’ ortaya çıkınca Fatma Hanım telaşla şu açıklamayı yapma gereği duyar:

"Bir radyo ve YouTube kanalında Sayın Cumhurbaşkanımızın adı anılmadan sorulan soruya verdiğim cevap, sanki Cumhurbaşkanımızın görüşlerine karşı ifadeler gibi yansıtıldı. Konuşmamın tamamı dinlendiğinde asla böyle bir niyetin olmadığı açıkça görülecektir. 

Cumhurbaşkanımızın, salgınla ilgili tedbirlerin belirli bir planlamayla yürütülmesi gerektiğini belirten ifadeleri bizim çalışmalarımızın da odağını oluşturmaktadır. Bir AK Partili olarak Cumhurbaşkanımızın belirlediği politikalara aykırı beyanda bulunmamız söz konusu olamaz."

sahin.jpg

Tamam parti disiplini, yek vücut olmak falan önemli ama asli ya da tali her konuda, her gündemde Cumhurbaşkanı Erdoğan ne düşünüyor, neyi savunuyorsa aynen o görüşü, o sözü benimsemek, onu tekrar etmek, ondan başka bir şey söylememek normal bir beklenti mi? Erdoğan yanılmaz mı, her konuda her zaman doğrunun ölçüsü müdür? Disiplin adına siyasetin bu kadar dar bir çerçeveye sıkıştırılmasının tazim ve kutsama kültürünü beslediği görülmüyor mu? Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı’nın açıklamaları bu olumsuz gidişatı yansıtan son örnek oldu. 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum