1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ailelerin arazi tartışmaları can yakmaya devam ediyor
Ailelerin arazi tartışmaları can yakmaya devam ediyor

Ailelerin arazi tartışmaları can yakmaya devam ediyor

Şanlıurfa’nın Remzi mahallesinde iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 5 kişi öldü, 1'i ağır 2 kişi ise yaralandı.

27 Aralık 2020 Pazar 12:07A+A-

HAKSÖZ HABER

Yurdun özellikle Güneydoğu kesiminde yaygın olan aşiretler, aileler arası kavganın son durağı Şanlıurfa oldu. İki aile arasında çıkan kavgada 5 kişi hayatını kaybetti. Tarla veya hayvanların birbirlerinin arazilerine girmesi nedeniyle yaşanan gerilimler bir süre sonra aileler arasında kanlı bir mücadeleye dönüşmeye devam ediyor.  

Kavga, Şanlıurfa-Adıyaman kara yolu Remzi köyü yol ayrımında yaşandı. İddiaya göre, Çimento fabrikasının yakınlarında kara yolunda, aralarında daha önce husumet bulunan akraba Avcı ve Polat aileleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden tartışma çıktı.

Tartışma kavgaya dönüştü. Şanlıurfa-Bozova kara yolunda devam eden silahlı kavgada Elif, Mustafa ve Ömer Avcı olay yerinde yaşamını yitirirken yaralanan Mehmet Emin Avcı ve İbrahim Polat’ın da hastanede vefat etmesiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 5 oldu.

Kavga yaşanırken çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Silahlı kavgada vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan 3 kişi ise kent merkezindeki hastanelere kaldırıldı.

5 kişinin öldüğü kavganın nedeninin, 20 yıl öncesine dayandığı iddia edildi. 20 yıl önce kırsal Korukezen Mahallesinde akraba olan Arıcı ve Polat aileleri arasında yaşanan arazi tartışması nedeniyle Polat ailesinin mahalleden ayrılarak Remzi Mahallesine taşındığı öğrenildi. Son süreçte ise aileler arasında tarla sınırı yüzünden husumetin büyüdüğü öğrenildi.

Kavgaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ise jandarma ekiplerinin gözaltına aldığı şüpheli sayısının 6'ya yükseldiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum