1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Aile Bakanı muhacir düşmanlarının partisinden mi?
Aile Bakanı muhacir düşmanlarının partisinden mi?

Aile Bakanı muhacir düşmanlarının partisinden mi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın mülteciler hakkındaki sözleri izah bekliyor!

08 Ağustos 2022 Pazartesi 11:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Adana ziyaretinde esnafın sorularını yanıtlarken oldukça ilginç sözler sarf etti. Derya Yanık, bir esnafın Suriyeli sığınmacıların akıbetini sorması üzerine, "Şimdi peyderpey gönderiyoruz. Biraz daha dişimizi sıkacağız ve 2023'ten sonra bunların hiçbirisi kalmayacak" dedi.

Sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda sözlerinin cımbızlandığını ifade eden Yanık’ın sözlerinin “cımbızlanmayan” halini de paylaşması gerekmektedir. Mültecilerin 2023’ten sonra tamamen yollanacağını dile getirmek yenilir yutulur bir ifade değildir!

Sözlerinin devamında Türkiye’nin mültecilere sadece “merhameti” sebebiyle bakmadığını söyleyen Yanık sınır güvenliği vb. sebepleri öne sürüyor. “Mesele sadece Suriyelilerin can güvenliğini korumak değil, bizim sınır ötemizi de korumak. Türkiye burada 5 milyon Suriyeliye sadece merhametinden bakmıyor. Bunu iyi bilmek lazım."

Muhalefetin yükselttiği ırkçı ateşi yatıştırmak için böyle ucuz yollara başvurmanıza gerek yok! “Aile bakanı” olan bir kimsenin Türkiye’nin sadece merhameti sebebiyle savunmasız insanlara destek olmasıyla gurur duyması gerekiyor. Sınır güvenliği söz konusu olmasaydı mültecileri kendi haline mi bırakacaktık?

Derya Yanık’ın ne demek istediğini açıklıkla dile getirmesi gerekmektedir. Tabi gerçekten söyleyecek bir şeyi varsa…

HABERE YORUM KAT

14 Yorum