1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. AID'ten "Sağlık Hizmetlerinde Gönüllülük" Programı
AID'ten "Sağlık Hizmetlerinde Gönüllülük" Programı

AID'ten "Sağlık Hizmetlerinde Gönüllülük" Programı

İstanbul Üniversitesi AID Öğrenci Topluluğu, İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesi'nde AID'e mensup hekimleri konuk etti.

19 Mart 2016 Cumartesi 23:18A+A-

İbrahim Yılmaz / Haksöz Haber

"Sağlık Hizmetlerinde Gönüllülük" konulu programda Dr.Mevlüt Yurtseven, Dr.Mustafa Yılmaz ve Dr.Fatma Örgel, öğrencilere "gönüllülük" üzerine bilgiler verdi ve tecrübelerini paylaştı.

İkram ve tanışmadan başlayan programı Fatih Emin Taşçı sundu. Kulüp başkanı İ.Ü. Eczacılık öğrencisi Mustafa Emir Aybay, kısa bir selamlama konuşması yaparak, yeni kurulan kulüplerinin hayırlı olmasını diledi ve kapılarının her zaman herkese açık olduğunu ifade etti.

İlk sözü alan AID Genel Başkanı Dr.Mevlüt Yurtseven, gönüllülüğün kültürümüzdeki ve geleneğimizdeki yerinden bahsederek konuşmasına başladı. Modern dönemin sahip olduğumuz güzel hasletleri ve değerleri değiştirip dönüştürdüğüne dikkat çeken Yurtseven, diğerkamlığı ve paylaşma kültürünü toplumda yeniden yaymamız gerektiğini ifade etti. Gönüllülük faaliyetlerine başlamadan önce dikkatli ve özenli bir planlama yapmanın önemine değindikten sonra çeşitli örnekler verdi ve sözü diğer konuşmacıya bıraktı.

İkinci konuşmacı Dr.Mustafa Yılmaz, gönüllülük kavramının duygusal yönüne dikkat çektiği konuşmasında, Müminlerin yeryüzüne dağılan merhamet ve adalet elçileri olmaları gerektiğini söyledi. İman sahiplerinin bütün amellerini kıyamet saatine göre ayarlamalarının önemine değinen Yılmaz, adanmışlık bilinci içinde gönüllülük hareketlerine hız vermemiz gerektiğini ifade etti.

Son olarak söz alan Dr.Fatma Örgel, dünyanın içinde bulunduğu sorunlu halin temelinde modernleşme hareketlerinin ortaya çıkardığı "doymayan sürekli daha fazlasını isteyen insan tipinin" bulunduğunu söyleyerek konuşmasına başladı. Bizim medeniyetimizin insanının ise alma değil verme üzerine mutlu olduğunu ifade eden Örgel, yeniden bu medeniyete geri dönmemiz gerektiğini belirtti.

Program soru-cevap kısmından sonra konuklara çiçek takdimi ile sona erdi. Halk Sağlığı Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Günay Güngör, programa katılarak Dr.Fatma Örgel'e çiçeğini verdi.

AID Öğrenci Topluluğu Kulübü'nün faaliyetleri artarak devam edecek.

aid-20160319-01.jpg

aid-20160319-02.jpg

aid-20160319-03.jpg

aid-20160319-04.jpg

aid-20160319-05.jpg

aid-20160319-06.jpg

aid-20160319-07.jpg

HABERE YORUM KAT