1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Ahlaksızlığa Geçit Vermeyen Vanlı Müslümanlar ‘Kabahatli’ İlan Edildi!
Ahlaksızlığa Geçit Vermeyen Vanlı Müslümanlar ‘Kabahatli’ İlan Edildi!

Ahlaksızlığa Geçit Vermeyen Vanlı Müslümanlar ‘Kabahatli’ İlan Edildi!

Van’da 20-23 Haziran tarihlerinde yapılması planlanan ahlaksız Gezginfest etkinliğini iptal talebiyle basın açıklaması yapan Müslümanlara ceza kesildi!

29 Haziran 2019 Cumartesi 14:07A+A-

HAKSÖZ-HABER

Van’da 20-23 Haziran 2019 tarihlerinde tekrarı planlanan ve bölge halkından tepki alan Gezginfest isimli ahlaksızlık girişiminin iptali talebiyle kitlesel basın açıklaması yapan Müslümanları “kabahatli” ilan eden emniyet, eyleme katıldığı tespit edilen kişilere “kabahatler kanunu” kapsamında para cezası kesti!

Müslümanların konuyla ilgili 31 Mayıs 2019 günü gerçekleştirdiği kitlesel basın açıklamasında valiliğin eylem yasağı kararını dinlemedikleri ve böylece kabahatler kanunu uyarınca suç işlediklerine hükmeden emniyet, polis kameralarından teşhis edilen kişiler için para cezasına hükmetti.

4338.jpg

Eyleme katılan Müslümanlara tebliğ edilen cezadan bir örnek

Ahlaksız Girişim İptal Edilmişti

Bölgede PKK’ya yakın organizasyonların 20-23 Haziran 2019 tarihleri arasında tekrarını yapmak istedikleri Gezginfest etkinliğini iptal ettirmek amacıyla Vanlı Müslümanlar 70 derneği bünyesinde toplayan Ahlak Hareketi Platformu isimli bir yapı kurmuş ve ahlaksız girişime karşı kamuoyu oluşturmaya çalışmışlardı.

Ortaya konulan çalışmaların da katkısıyla ahlaksız girişim 06 Haziran 2019 tarihinde Kaymakamlık emriyle iptal edilmişti.

Konuyla ilgili sitemizde daha önce yer verilen haberler >>>

*

Kabahat İşlemekle Suçlanan Vanlı Müslümanlardan Açıklama

Öte yandan emniyetin suçlama ve hükmettiği cezayla ilgili bir araya gelen Ahlak Hareketi Platformu üyesi kuruluşların temsilcileri bir basın açıklaması yaparak kararı protesto etti.

Vanlı Müslümanların emniyet kararıyla ilgili yaptığı açıklamanın tam metni:

4339.jpeg

AHLÂK MÜCADELEMİZİN CEZALANDIRILMASINI KINIYORUZ!

Bilindiği üzere geçen sene ilimizde yapılan Gezginfest adlı ifsat faaliyetinde aziz Kur’an’a hakaret edilmiş; içki, fuhuş ve uyuşturucunun teşviki ile gençliğin yozlaşmasına level atlanması müslüman halkımızın haklı tepkisini çekmişti.

Bu yıl da Kur’an’a hakaret ve rezaletlerin devam edeceğinin anlaşılması üzerine 31 Mayıs ramazanın son cumasında kırmadan dökmeden şiddetten uzak kitlesel bir basın açıklaması yapılmıştı. Yüce Allah aziz Kur’an’da müminlerin arasında ahlaksızlığın yayılmasını arzu edenleri azapla tehdit ediyor. Yine sadece günah işleyenlerle sınırlı kalmayacak olan azaba karşı bizleri uyarıyor. Kaldı ki kötülük karşısında eliyle diliyle ve kalbiyle mücadele etmek müminin görevidir. İyiliği emretmek ve kötülükten nehyetmek övülmüş vasıflardandır.

 Kitlesel basın açıklamasına katılan onlarca müslümana kabahatler kanununa göre binlerce TL’yi bulan idari para cezası verilmiş ve yeni bir zulme imza atılmıştır. Asıl garip olan ise o saatte üniversite sınavında olan Müslümanlara da ceza kesilmesidir.

Açıkça ifade ediyoruz ki; biz yükselttiğimiz iyilik çağrısı ile kabahat işlemedik, bilakis Rabbimizin yakınlığına vesile olacak bir salih amel işledik. Asıl suç ve kabahat Kutsallarımızla alay edilmesi; içki, fuhuş ve uyuşturucunun teşviki ile gençliğin yozlaşmasına sebep olunmasıdır. Ne hazindir ki kötülük ehli değil iyilik ehli cezalandırılmıştır. Ne hazindir ki “dindar nesil” için çaba gösterenler “dindar nesil” iddiasındakiler tarafından cezalandırılmıştır.

Hiçbir ceza bizleri tevhid, adalet ve ahlak mücadelemizden vazgeçiremeyecektir. Yine Tevhid adına şirke, küfre ve nifaka karşı çıkacağız. Yine adalet adına kim yaparsa yapsın zulümlere karşı çıkacağız. Yine ahlak adına ahlaksızlıklara, LGBT sapkınlıklarına, kim yaparsa yapsın çocuk istismarlarına ve her türlü yolsuzluklara karşı çıkacağız.

Kötülük ehlini ve hangi gerekçeyle olursa olsun onları koruyup iyilik ehlini cezalandıranları Rabbimize şikayet ediyoruz. Ümmetimizi ve erdemli insanları bilgilendirip dayanışmaya çağırıyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla.

HABERE YORUM KAT

14 Yorum