1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ahlak dersi veren ahlaksız yayınlara karşı RTÜK ne yapıyor!
Ahlak dersi veren ahlaksız yayınlara karşı RTÜK ne yapıyor!

Ahlak dersi veren ahlaksız yayınlara karşı RTÜK ne yapıyor!

RTÜK hukuku Atv için de işletmeli! Atv ekranlarında yayınlanan gündüz kuşağı programlarının toplum üzerindeki yıkıcı etkisine karşı harekete geçmek için iktidar ve ilgili basın denetim kuruluşları neyi bekliyor?

30 Ocak 2022 Pazar 14:53A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye'de toplumu ifsad eden yayıncılığın başında bütün araştırmalara göre gündüz kuşağı programlarının yer aldığı aktarılıyor. Anketlerle yapılan araştırmalarda toplumun rahatsız olduğu program türleri arasında yer alan, sosyal medya gibi basın araçları üzerinden eleştiri alan gündüz kuşağı programlarının en tehlikeli ikilisinin Atv’de olması da dikkat çekiyor. 

Müge Anlı ve Esra Erol adlı yayıncıların programlarına yer veren Atv’de her geçen gün hukuksuzluklara, aşağılamalara, reyting uğruna yapılan iğrenç söylemlere daha çok yer verildiği görülüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'toplumun temel değerlerine aykırı' yayınlara karşı geçtiğimiz gün bir genelge yayımlamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan genelgede, bazı televizyon kanallarının özellikle yabancı içerikleri uyarlayarak yayımladığı programların "toplumun temel değerlerine aykırı unsurlar taşıdığı" ve bunların "yıkıcı etkilerini bertaraf edecek adımlar" atılacağı vurgulanmıştı.

‘Yerli ve milli’ toplumun ahlakını bozan yayımlara neden böyle bir düzenleme getirilmediği sorusu karşısında sessiz kalan iktidarın, kendisine yakın olmaya çalışan basın araçlarına da müdahalede bulunması talep ediliyor.

Geçtiğimiz gün yayınlanan bir programda yüzünü göstermek istemeyen 18 yaşındaki bir kadını canlı yayına çıkaran, azarlayan ve çarpık ilişkisi üzerinden tüm kadınlara ve ebeveynlere ahlak dersi vermeye kalkışan Esra Erol tepki çekerken, kanala RTÜK’ün neden yaptırım uygulamadığı merak ediliyor.

ATV'de yayınlanan "Esra Erol'da" adlı programın sunucusu Esra Erol, yüzünün görünmesini istemediği halde 18 yaşındaki bir kadını canlı yayına zorla çıkardı. Kameraların önünde genç kadına bağıran ve suçlayıcı ifadeler ile ahlak dersi vermeye kalkışan Esra Erol’a tepki yağdı.

Genç kadını iğrenç ilişkisi ile toplumun önüne televizyon ekranları üzerinden çıkaran Erol, genç kadını suçlarken azarlıyor, üstüne üstlük bir de kendisin de dahi olmadığı eleştirileri yapılan ahlakı, genç kadına öğretmeye kalkışıyordu.  

18 yaşında olan ve evli bir erkekle iğrenç bir ilişkide olduğu belirtilen kadının, yüzünü göstermek istememesi üzerine sinirlenen Erol, önce kadının yüzünü kameraların çekmesine izin verdi ardından da "Tamam görünmek istemiyor o zaman görünmesin" diyerek sözde kadını yalnız bıraktı. Ancak Erol öfkeli bir şekilde genç kıza ahlak dersi verirken Atv ekranlarından yayınlanan programın videoları kanal tarafından sosyal medyada da paylaşıldı.

Esra Erol'un “ahlak” yüklü sözleri ATV'nin resmi Twitter hesabından, "Esra Erol sinirlerine hakim olamadı! Elif canlı yayına çıktı, Türkiye ağladı." ifadesiyle yayınlanırken, Atv topluma reyting uğruna neler yapılabileceğini de kanıtlamış oldu.  

Gelen yoğun tepkilerin ardından Atv Twitter üzerinden yayımladığı videoyu yayından kaldırdı. 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum