1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. Ağırakça: Yaşayan Diller Enstitüsü Kapatılmıyor, Enstitüler Birleştiriliyor
Ağırakça: Yaşayan Diller Enstitüsü Kapatılmıyor, Enstitüler Birleştiriliyor

Ağırakça: Yaşayan Diller Enstitüsü Kapatılmıyor, Enstitüler Birleştiriliyor

​​​​​​​Mardin Artuklu Üniveritesi'ne bağlı Yaşayan Diller Enstitüsü için kapatma kararı alındığını Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça tarafından yalandı ve “kapatma değil, birleştirme söz konusu” dedi.

15 Ağustos 2019 Perşembe 19:51A+A-

2009 yılında Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesi eğitime başlayan Yaşayan Diller Enstitüsü'nün “Üniversite Senatosunda yapılan oylama ile kapatılmasına karar verildi” şeklindeki haberi gün boyudur sosyal medyada belli haber sitelerinde yayınlanıyor.

Söz konusu haberler üzerine açıklama yapan Yaşayan Diller Enstitüsü’nün Doç. Dr. Yunus Cengiz, “Üniversitelerimizde bütün anabilim dalları bir tek çatı altında birleşecek. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Yaşayan Diller Enstitüsü kapanacak, ‘Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’ne bağlı olarak tek çatı altında birleşecekler. Yani bütün enstitüler aynı çatı altında birleşiyor. Ayrıca Kürt Dili ve Kültürü Bölümü olan anabilim dalları kapanmıyor, bunlar da söylediğimiz o çatı altında birleşecek” dedi.

Mardin Artuklu Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça konu hakkında şu açıklamayı yaptı: “Bir kısım sosyal medya da kulaktan duyma Dur bir haber yaydılar çok ayıp Böyle bir kapatma kararı kesinlikle söz konusu değil. Haberler gerçekleri yansıtmıyor. Sadece YÖK'ün tüm Enstitüleri bir çatı altında toplama kararı bulunuyor. Enstitüyü Kapatma söz konusu değil”

HABERE YORUM KAT