1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Afganistan’da “çökmek üzere olan ekonomi” şimdi mi aklınıza geldi?
Afganistan’da “çökmek üzere olan ekonomi” şimdi mi aklınıza geldi?

Afganistan’da “çökmek üzere olan ekonomi” şimdi mi aklınıza geldi?

Türkiye medyasının tek derdi Afganistan’ın içler acısı hali(!)

29 Eylül 2021 Çarşamba 19:04A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de medya kuruluşları bir zamandır hep aynı içerikte haberler geçiyor: Afganistan’ın içler acısı hali(!)

Bu haberleri görseniz sanki Afganistan güllük gülistanlık bir yerdi sanırsınız. Zira haberlerde her şeyin kötüye gitmesi bir gerekçeye bağlanıyor: Taliban’ın iktidara gelmesi!

"Öcü Taliban" algısına hizmet etmek adına oluşturulan saçma sapan haberlerde ABD desteklerinin kesilmesi ve bankacılık sisteminin çökme eşiğine geldiği vurgulanıyor. Sanki işgalci ABD, Afganistan’ı bu hale sokan değilmiş gibi bir de onun yıkıma uğrattığı ülkeyi toparlamaya çalışan Taliban hedef tahtasına oturtuluyor!

Afganistan 1979’da başlayan SSCB işgal girişiminden bu yana savaş ve açlıkla imtihan olan bir ülke. 15 Ağustos tarihinde başkenti ele geçiren Taliban’dan ne yapması beklenmektedir anlamak güç gerçekten! Ancak SSCB veya ABD işgali hiçbir önem arz etmiyor. Önemli olan Taliban’ı yıpratmak adına her türlü yalanı ve algı operasyonunu devreye sokmak!

Çok enteresandır ki Taliban karşıtlığı neredeyse her cepheden yükseliyor. Kemalist Sözcü, BBC Türkçe, Gülenci Kronos, sol-liberal T24… Hepsi el birlik Afganistan’da ekonominin çökme eşiğine geldiği yönünde haberler yapıyorlar!

1-203.jpg

Kesinlikle! Taliban olmasa her şey çok güzeldi. Şimdi ne olacak bu Afganistan’ın hali?!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum