1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Afganistan’da “aşk” bir başkadır!
Afganistan’da “aşk” bir başkadır!

Afganistan’da “aşk” bir başkadır!

Afganistan İslam Emirliği, ülkede “14 Şubat Sevgililer Günü” kutlamalarını yasakladı!

15 Şubat 2022 Salı 13:23A+A-

HAKSÖZ HABER

14 Şubat tarihinde kutlanılan “Sevgililer Günü” mahiyeti oldukça tartışmalı bir gün. İşin özünce modernleşmenin tahakkümü altında inşa edilen bu “özel gün ve haftalara” toptan mesafeli yaklaşmakta fayda var. Kendi hülyasını egemen kılmak adına bu tarz günleri icat eden modernlik aslında ilana malum konuyu da nesneleştiriyor.

Sevgililer günü denilen günde ise haliyle sevgi nesne haline getiriliyor. Tüketime malzeme kılınan bir sevgiden muhabbet hasıl olur mu? İnsanların birbirlerine sevgi göstermek için alışveriş yapmaları ne abes bir iştir! Bu absürtlükleri modern insanın yüzüne vursanız da bir şey değişmez. Zira modernliğin icadı olan “günler” insanın nefsine hitap eder. Onu köleleştirir ve bağımlılık ilişkileriyle varlığını korur. Sevgililer gününün yapay “sevgisini” bünyeden uzaklaştırmak kolay değildir yani!

Amerika ve NATO ordularını Afganistan'dan kovup iktidarı ele aldığı günden itibaren hakkında çizilen barbarlık ve vahşet tablolarının aksine adaleti tesis etme ve hiç komplekse kapılmadan Batılı/Batıcı dayatmaları reddetme hususunda takdir edilecek işlere imza atan Taliban yönetimi modern dünyanın modern dünyanın hurafeleriyle mücadele etmeye devam ediyor. Mepa News’in aktardığına göre Afganistan'ın başkenti Kabil'de 'Sevgililer Günü' kutlamaları ve bu günle ilgili ürünlerin satışlarına izin verilmediği bildirildi.

Kabil'de "Sevgililer Günü" nedeniyle yapılan kutlamalar ve ürün satışlarına izin vermeyen güvenlik güçleri, satış yapan dükkan ve diğer iş yerlerinin normal rutinlerine geri dönmesi gerektiği açıklamasında bulundu.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan  Afganistan yönetimi kaynakları, "Sevgililer Günü'nün Noel ve diğer Hristiyan geleneklerinden farksız olduğunu, tüketim çılgınlığını tetiklemekten başka bir işe yaramadığını" ifade etti.

Taliban örnek olmaya devam ediyor. Helal olsun demekten başka ne denebilir ki!

HABERE YORUM KAT

10 Yorum