1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Afganistan’a yardım kampanyası Sözcü gazetesini rahatsız mı etti?
Afganistan’a yardım kampanyası Sözcü gazetesini rahatsız mı etti?

Afganistan’a yardım kampanyası Sözcü gazetesini rahatsız mı etti?

Sözcü sinsi başlığı ile “insani” olandan rahatsızlık duyuyor olmalı!

22 Ocak 2022 Cumartesi 10:38A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz gün duyurduğu insani yardım paketine göre Afgan halkının ihtiyaçlarını gidermek için Türkiye’den seferberlik başlatılacak.

Türkiye’nin attığı adım çok önemli çünkü ABD işgali sonrasında Batılı ülkeler geçmişte yaptıkları yardımları kestiler. Zaten yıllardır devam eden savaş sebebiyle doğru düzgün bir altyapıya sahip olmayan ülkede kışın da gelmesiyle ciddi bir açlık ve hastalık baş göstermeye başladı.

Hulasası Afgan halkı şuan her türlü yardımımıza muhtaç durumdadır. Sol-Kemalist yayın organları ise Afganistan’a yapılacak yardım konusunda ilginç başlıklar atıyorlar. Başlık bir haberin mantığı hakkında haber verdiği için algıyı oluşturma konusunda oldukça büyük bir öneme sahip.

Daha önce de “AKP’li belediye Japonya’dan borçlanarak Taliban’a yardım gönderiyor” başlıklı bir habere imza atarak AK Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin İHH üzerinden Taliban yönetimindeki Afganistan’a 600 bin TL yardım göndermesinden rahatsız olan Sözcü son olarak açıklanan yardım paketi için ise “Erdoğan imzaladı: Bu defa Afganistan’dakiler için IBAN geliyor” başlığını uygun görmüş.

basliksiz-080.jpg

Haberin içeriğinde ise zor şartlar altındaki Afganlar değil silahlı Taliban direnişçilerinin fotoğrafı kullanılıyor. Belki içerikte yapılacak olan yardımla alakalı müspet veya menfi anlama gelecek bir şey söylenmiyor ama başlık ve görsellerle oluşturulmak istenen algı belli.

taliban-1-16-9-1544802101-16-9-1626899453-16-9-1641573962-16-9-1642826148.jpg

Haberde kullanılan görsel

Bu defa” ifadesi insani yardımlara yönelik yıldırıcı bir algı oluşturmak istenirken Taliban’ın desteklendiği ve radikallere para yollandığına işaret edilmiş oluyor. Sözcü’ye artık insanlık öğretecek halimiz yok! O iş çoktan bitmiş…

Kış şartlarında barınma, ısınma, sağlık ve beslenme konularında zorluk yaşayan bir halka gönderilen yardımlardan rahatsız olmak için nasıl bir zihniyete sahip olmak lazımdır? Yorumu okurlarımıza bırakıyoruz…

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

7 Yorum