1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Adalet Bakanı’nın görevi adaletsizlikten şikâyet etmek midir?
Adalet Bakanı’nın görevi adaletsizlikten şikâyet etmek midir?

Adalet Bakanı’nın görevi adaletsizlikten şikâyet etmek midir?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül son günlerde medyanın ilgisini çeken önemli demeçler veriyor.

12 Kasım 2020 Perşembe 15:34A+A-

HAKSÖZ HABER

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, önemli açıklamalarıyla gündem olmaya devam ediyor. Son olarak, Latince bir deyiş olan, “fiat justitia ruat caelum” yani "adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun!" sözünü dile getiren Gül’ün bu vurguları önemli ancak pratikte bir karşılığı var mı? Basın yayın organlarının ilgisini çeken bu açıklamaların toplum tarafından nasıl karşılandığı ise tartışmalı.

Adalet Bakanlığı makamında bulunan bir insandan hukuk mevzu bahis olduğunda “özlü sözlerden” ziyade gerçek icraatlar içinde olması bekleniyor. Zira makamın sorumluluğu bunu gerektirmektedir.

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası yaşanan hukuksuzluklar, yetersiz delile rağmen çıkan mahkûmiyet ve tutuklama kararları, uzun ve gerekçesiz tutukluluk süreçleri, beraat kararına rağmen memuriyete dönemeyenler,  parçalanmış ailelerin durumu, başlı başına KHK’lıların yaşadıkları zorluklar toplumsal bir facia olarak önümüzde dururken insanların Adalet Bakanı’ndan özlü sözlerin ötesinde bir şeyler beklemesi gayet doğal değil mi?

HABERE YORUM KAT