1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Adalet Bakanı’ndan ırkçı Bolu Belediyesine soruşturma yerine tepki!
Adalet Bakanı’ndan ırkçı Bolu Belediyesine soruşturma yerine tepki!

Adalet Bakanı’ndan ırkçı Bolu Belediyesine soruşturma yerine tepki!

Bakan Gül, Bolu’daki ırkçı kararları eleştirdiği sosyal medya paylaşımında, “CHP’li belediyelerin dikmediği bir tek ırkçılık heykeli kalmıştı. Onu da Bolu Belediyesi tamamlamış” ifadelerini kullandı. Peki belediye meclisi hakkında soruşturma açılacak mı?

23 Kasım 2021 Salı 11:44A+A-

HAKSÖZ HABER

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül sosyal medya hesabından CHP’li Bolu Belediyesinin almış olduğu yeni ırkçı kararları eleştirdi.

Bakan Gül, “CHP’li belediyelerin dikmediği bir tek ırkçılık heykeli kalmıştı. Onu da Bolu Belediyesi tamamlamış. Bilsinler ki kamu hizmetinden yararlanmada herkes eşittir. Bu topraklara kin ve nefret tohumu atmaya kalkışanlar, asla başarılı olamayacaklar.” ifadelerini kullandı. 

abdulhamit-gul.jpg

Bolu Belediye Meclisi'nin almış olduğu ırkçı kararlara karşı soruşturulma açılması gerekirken, Adalet Bakanı tweet atarak duruma tepkisini dile getirdi.

Daha önce Bolu Belediye Başkanı ırkçı Tanju Özcan’a soruşturma açılmış ancak soruşturma henüz nihayete erdirilmemişti. Hakkında soruşturma devam eden Tanju Özcan da “gemi azıya alarak” ırkçı söylemlerini arttırmıştı.

tanju-ozcan.jpg

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Belediye Başkanı ırkçı Tanju Özcan hakkında, yabancı uyrukluların su faturası ve katı atık vergilerine 10 kat zam yapacağına dair açıklamaları nedeniyle 'görevi kötüye kullanma' ve 'nefret ve ayrımcılık' suçlamalarıyla soruşturma başlattı.

Üzerinden 4 ay geçen soruşturmada ne aşamada olunduğu bilinmezken, Tanju Özcan 26 Temmuz tarihinde dile getirdiği “yabancılara zamlı ücret tarifelerini” dün itibariyle belediye meclisine de kabul ettirdi.

Belediye meclisinde yapılan oylamada AK Parti ve MHP'li meclis üyeleri red oyu verirken, 2 CHP'li meclis üyesi çekimser oy verdi. Diğer CHP'li ve İYİ Partili meclis üyeleri ise karara kabul oyu verdi.

Belediye meclisinde ırkçı karara onay veren meclis üyeleri hakkında da Anayasaya aykırılıktan dolayı neden soruşturma açılmadığı merak ediliyor!

Müslümanların, Mustafa Kemal ve dönemine dair eleştirilerine veya eylemlerine anında soruşturma ve kovuşturma açan yargı, kimi zamanlarda varlığını unutturmakla neyi amaçlıyor?

HABERE YORUM KAT

3 Yorum