1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Abuzer Kadayıf’tan dudak uçuklatan toplumsal analizler(!)
Abuzer Kadayıf’tan dudak uçuklatan toplumsal analizler(!)

Abuzer Kadayıf’tan dudak uçuklatan toplumsal analizler(!)

Antalya'da Altın Portakal Film Festivali'ne katılan Metin Akpınar, Türkiye'nin 'cahil' bir ülke olduğunu ileri sürdü!

11 Ekim 2022 Salı 19:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Metin Akpınar, Türkiye’de sol-Kemalist kesimler için oldukça önemli bir isim. Farklı zamanlarda yaptığı açıklamalarla gündem olan Akpınar, Kemalizm’in militan savunucularından birisi şüphesiz…

Son olarak Altın Portakal Film Festivali'nde yaptığı açıklamalarla gündem olan Metin Akpınar yine muhafazakâr kesime yönelik Kemalistlerin alışıldık hakaretlerini içeren cümleler sıralamış!

Önce muhalefet liderlerinin bir araya geldiği 6'lı masa hakkında açıklamalarda bulunan Metin Akpınar, "Yeniden parlamenter sisteme geçme kararında birleştiler. Ayrı düşünen partiler, ayrı programları olan, manifestoları olan insanlar bir araya geldiler bu iş için, artık sandık emniyeti seçimin emniyeti bakımından, sandık güvenliğini korumak anlamında anlaştılar tamam. Yok şimdi kim bakan olacak, kim Kültür Bakanı olacak, kim Başkan olacak, Başkan olur mu, olmaz mı, biz noteriz, noter değiliz, masadan kim kalkar, kalkarsa biz ne yaparız, dağılır mıyız?, birliğe devam mı ederiz, falan gibi şeyler basının çok üstünüze geldiği olaylardır. Bu taleplerde bulunmayın. 6'lı masadan ümidinizi kesmeyin. Kurtarıcı olacak" şeklinde konuştu.

Ardından ise kendince Türkiye'nin 'cahil' bir ülke olduğunu şu cümlelerle ifade ediyor:

"Seküler, laik, pozitivist, Kemalist’sinizdir, ne mutlu bana, ama bir de karşı taraf var. Unutmayın ki adam yüzde 51 oy alıyor. Bugün Türkiye cahil bir ülkedir.

Ben necip Türk milletinin kararlarından ödü patlayan bir sanatçıyım. O yüzden onlar seçebiliyorlar. Niye? Eğitim seviyesi ortalama beşinci sınıf. Daha liseden mezun bile olamadık. O yüzden önce eğitim eğitim eğitim..."

Metin Akpınar’ın kustuğu nefret sol-Kemalistlerin bugünlerde “açılım” dedikleri şeyin ne olduğunu da hepimize gösteriyor. Muarızlarını “ortaokullu”, “cahil” vb. sözlerle tahkir etmeye çalışmak Akpınar’ın düzeyinin göstergesi!

Laik, pozitivist, Kemalist Abuzer Kadayıf’ın sosyolojik tahlilleri Türkiye’de nasıl bir bataklıkla mücadele edildiğini görmek için oldukça kıymetli! Bu şekilde devam edin! Bitmek bilmez nefretinizi kustukça gerçek yüzünüz de ortaya çıkıyor…

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

15 Yorum