1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Abluka Altındaki Madaya'ya 4 Kamyon İnsanî Yardım Ulaştı
Abluka Altındaki Madaya'ya 4 Kamyon İnsanî Yardım Ulaştı

Abluka Altındaki Madaya'ya 4 Kamyon İnsanî Yardım Ulaştı

Suriye'de Şam'ın batısında yer alan ve aylardır Esed rejimi ile Hizbullah isimli örgüt tarafından abluka altında tutulan Madaya bölgesine insanî yardım malzemesi yüklü 4 kamyon ulaştı.

11 Ocak 2016 Pazartesi 20:00A+A-

Esed rejimi ve Hizbullah isimli örgüt tarafından abluka altında tutulan Madaya halkı için Birleşmiş Milletler (BM) tarafından gönderilen insanî yardım malzemeleri yüklü 4 kamyon bölgeye girdi.

Suriye Kızılayı ve Kızılhaç ekiplerinin denetiminde bölgeye sevk edilen malzemelerin söz konusu yardımın bir kısmı olduğu belirtildi.

Kızılhaç ve Kızılay üyelerinin, yardımların Madaya sakinlerine dağıtımı için daha önce bölgeye girdiği ifade edildi.

Madaya'da Halk 7 Aydır Abluka Altında!

Suriye'de direnişçilerin kontrolündeki Madaya, 7 aydır abluka altında tutuluyor.

Hizbullah isimli örgütün, Madaya beldesinin çevresine mayın döşemesi ve Esed rejiminin müdahaleleri sebebiyle bölgeden çıkamayan halk, temel gıda maddelerine dahi ulaşamıyor.

Söz konusu abluka sebebiyle bölgede geçen ay 23 kişi açlıktan hayatını kaybetmişti.

“İnsanî Yardım Kamyonları Boşaltılmaya Başlandı”

Bu arada, Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Sözcüsü Pawel Krzysiek, Suriye'de kuşatma altındaki Madaya'ya gönderilen insanî yardım kamyonlarının boşaltılmaya başlandığını söyledi.

“Bize Yiyecek Getirdiniz mi?”

Madaya'da “yürekler acısı” bir durumun yaşandığını ifade eden Krzysiek,”Geldikten hemen sonra küçük bir kız çocuğuyla karşılaştım ve bana ‘Bize yiyecek getirdiniz mi, umarım getirmişsinizdir, çünkü çok açız.’ dedi.” ifadesini kullandı.

Krzysiek, BM ve ICRC'nin insanî yardım konvoylarının yaklaşık 20 bin kişinin yaşadığı Fua ve Kafarya bölgelerine de ulaştığını belirtti.

AA

HABERE YORUM KAT