1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. ​ABD’nin Kudüs Kararı Adnan Menderes Üniversitesi’nde Protesto Edildi
​ABD’nin Kudüs Kararı Adnan Menderes Üniversitesi’nde Protesto Edildi

​ABD’nin Kudüs Kararı Adnan Menderes Üniversitesi’nde Protesto Edildi

ABD’nin Kudüs’ü işgalci İsrail’in başkenti ilan etmeye yönelik girişimi Adnan Menderes Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bir eylemle protesto edildi.

08 Aralık 2017 Cuma 17:19A+A-

İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu, Üniversiteli Aktif Gençlik Topluluğu, Aydın Uluslararası Öğrenci Derneği, Anadolu Öğrenci Birliği, Genç İHH Aydın’ın organize ettiği eylem Cuma çıkışı Adnan Menderes Üniversitesi Camii önünde gerçekleştirildi.

dsc_0165.jpg

Eylemde okunan basın açıklamasının tam metni:

Kudüs tüm insanlığındır!

”Bismillahirrahmanirrahim

Hamd âlemlerin Rabbi Allah'a, salât ve selam son Peygamber'e aile ve sahabelerine olsun. Selam onun yoluna baş koyan, tevhid adalet ve özgürlük için yola çıkan bu uğurda canlarını ve mallarını hiç çekinmeden ortaya koyan tüm mazlumların, muvahid ve mücahidlerin üzerine olsun.

Dünyanın gözlerinin içine baka baka, fütursuzca Müslümanların ilk kıblesi, Peygamberler diyarı, Efendimiz (s.a.v)’in imamet merkezi, Miraç ve İsra durağımıza leş kargası gibi üşüşmeye kalkışanlar bilsin ki; Kudüs tüm insanlığındır!

Terörist İsrail’in yıllardır yapmış olduğu zulüm yetmezmiş gibi şimdide ABD hükümeti Mukaddes Belde Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağı ve burada bir büyükelçilik açacağı gibi söylemlerde bulunmaktadır. Selahaddin  Eyyübi’nin bizlere miras bıraktığı ve insanlığın onurunu taşıdığı mukaddes şehir Kudüs’ün terörist İsrail’in başkenti olarak tanınması tarihi bir yıkım ve  bir akıl tutulmasıdır! Bu anlamda ABD hükümetinin bu hatadan acilen vazgeçmesi gerekmektedir.

Kudüs davası sadece Filistinlilerin değil, tüm İslam ümmetinin ve insanlığın davasıdır. Kudüs sizin ve bizim davamızdır. Kudüs; İstanbul’un, Kahire’nin, Şam’ın, Bağdat’ın, Saraybosna’nın ve diğer tüm şehirlerin yürek kardeşidir. Kudüs bir özgürlük beldesidir. Kudüs direnişin başkentidir. Kudüs insanlığın vicdanıdır. Kudüs varlığıyla ümmetin göz bebeğidir. Dolayısıyla Kudüs hiçbir şekilde pazarlık konusu edilemez ve asla terörist İsrail’in başkenti olarak tanınamaz.

Tüm dünya bilsin ki;  her Müslüman genç yeni bir Selahaddin Eyyubi olmaya adaydır.

Tüm emperyalistler duysun ki; her girişiminiz biz Müslüman gençler için yeni bir Selahaddin Eyyübi olma çağrısıdır.

Bizler ADÜ’lü gençler olarak yaşama hakkını, mülkiyet hakkını akıl ve nesil emniyetini, inanç ve düşünce hürriyetini her insan için istediğimiz gibi ülkemiz ve İslam coğrafyasının da bağımsız ve güçlü olmasını işitiyoruz. Bu hakların tesisi için Müslümanların güçlü olması anti emperyalist bilinçle yoğrulması gerekir, Çatışmayı, kargaşayı, terörü destekleyen hiçbir emperyalist politikayı tasvip etmiyoruz. İslam coğrafyasının işgal girişimine karşı koyup mücadele etmemiz gerekiyor. Ülkemizi ve İslam coğrafyasını Batılı ve doğulu emperyalistlere karşı birliğe ve kardeşliğe davet ediyoruz. Emperyalistlerin Ağa Babası Amerika’nın almaya çalıştığı bu kararı kabul etmiyor ve tel’in ediyoruz.

Ey Kudüs!  Ümmetin çocukları olarak sana söz veriyoruz; Seninle özgürleşip seninle dirilinceye kadar meydanlarda senin soluğun ve senin haykırışın olacağız.

İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu

Üniversiteli Aktif Gençlik Topluluğu

Aydın Uluslararası Öğrenci Derneği

Anadolu Öğrenci Birliği

Genç İHH Aydın

 

HABERE YORUM KAT