1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. ABD'li Papaz Brunson'ın 'Ev Hapsi'ne İtiraz
ABD'li Papaz Brunson'ın 'Ev Hapsi'ne İtiraz

ABD'li Papaz Brunson'ın 'Ev Hapsi'ne İtiraz

​​​​​​​Casusluk yaptığı iddiasıyla tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD uyruklu papaz Brunson'ın avukatı, müvekkilinin ev hapsinin ve yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması için mahkemeye itirazda bulundu.

30 Temmuz 2018 Pazartesi 21:04A+A-

İzmir'de FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla tutukluluğu "sağlık sorunları" gerekçe gösterilerek ev hapsine çevrilen ABD uyruklu din adamı Andrew Craig Brunson'ın ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması için mahkemeye itirazda bulunuldu.

Brunson'un avukatı İsmail Cem Halavurt, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesine verdiği dilekçeyle, müvekkili hakkındaki "ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı" kararına itiraz etti.

Halavurt, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Gelinen aşamada delillerin toplanmış olması, müvekkil hakkında iddianamede belirtilen suçların işlendiğine dair aleyhine yeni bir delilin dosyaya girmemesi, dinlenen tanıkların soyut beyanlarda bulunması ve her bir tanığın müvekkil sanıkla husumet içinde bulunması, müvekkilden elde edilen dijital verilerde herhangi bir suç unsuruna rastlanılmaması, tutuklamadan elde edilen amacın gerçekleşmesi ve müvekkilinin özgürlüğünün sağlanmasının kamu adına bir tehlike yaratmaması olguları birlikte değerlendiriliğinde adli kontrol hükümlerinin kaldırılmasına karar verilmesi gerekir.

Bu nedenlerle müvekkil sanık hakkındaki ev hapsi kararının kaldırılarak başkaca adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına ve yine müvekkil sanık hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına karar verilmesini istemek zorunluluğu doğmuştur."

AA

Etiketler :

HABERE YORUM KAT