1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ABD’li gazeteci Katar’daki organizasyonda kadınlara tanınan özel hakları alaya aldı
ABD’li gazeteci Katar’daki organizasyonda kadınlara tanınan özel hakları alaya aldı

ABD’li gazeteci Katar’daki organizasyonda kadınlara tanınan özel hakları alaya aldı

Fox Sports’un Amerikalı sunucusu Jenny Taft, Katar’daki Al Rayyan Stadyumu’na girerken kadınların ayrı bir bölümden kadın güvenlik görevlileri tarafından aranarak içeri alınmasıyla alay etti.

27 Kasım 2022 Pazar 19:14A+A-

HAKSÖZ HABER

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda kadınlara özel alanlar tahsis edilmesi, ‘kadınların özel hissettirilmesi’ seküler kesimleri rahatsız etmeye devam ediyor.

Sekülerliği savunan çevrelerin kadın erkek ayrımı gözetmemesini savunan “modern ilericiler”, Katar’daki organizasyonlarda kadınlara dönük özel hizmetleri alaylı bir dille eleştirince tepki çekti.

Fox Sports’un Amerikalı sunucusu Jenny Taft ABD-Galler müsabakası için stada giriş yaparken kadınlara özel olarak ayrılan girişten geçtikten sonra kayda aldığı görüntülerde alaycı bir dille kendisini “özel hissettiğini” söyleyen spiker kayda aldığı videoyu Tiktok platformunda paylaştı. Birçok kadının ve Katarlı yetkilinin tepkisini çeken Taft yayınladığı videoyu gelen tepkilerin ardından sildi.

Kadın gazeteci Lama, Taft’ın yayımladığı videolar hakkında yaptığı açıklamada: “Başkalarının sınırlarına saygılı olmalıyız. İnançlarına ve düşüncelerine de saygı duymak zorundayız. Bir kadın erkek bir güvenlik görevlisi tarafından aranmak istemez. Jenny senin önyargılı ifadelerin şov amaçlı kendine dikkat et” diyerek tepki gösterdi.

 

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum