1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD’de Öldürülen Öğrenci Sayısı Öldürülen Asker Sayısından Fazla!
ABD’de Öldürülen Öğrenci Sayısı Öldürülen Asker Sayısından Fazla!

ABD’de Öldürülen Öğrenci Sayısı Öldürülen Asker Sayısından Fazla!

Teksas eyaletinde düzenlenen son silahlı saldırıda 10 kişinin daha ölmesiyle birlikte ABD’deki okul katliamlarında ölen kişi sayısı orduda ölen kişi sayısını geçti.

22 Mayıs 2018 Salı 16:23A+A-

ABD’nin Teksas eyaletinde bulunan Santa Fe kentinde bir lisede düzenlenen silahlı saldırıda çoğunluğu öğrenci olmak üzere 10 kişinin ölmesi, 10 kişinin de yaralanması ülkede 2018 yılında meydana gelen okul katliamlarda ölen öğrenci sayısını arttırdı.

Saldırı ile ilgili konuşan Teksas Valisi Greg Abott, Santa Fe kentindeki saldırıya ilişkin, “Birçok farklı patlayıcı madde tespit edildi. Bunlardan biri CO2 (Karbondioksit) cihazı, diğeri molotof kokteyli. Hem evde hem de bir araçta birçok başka patlayıcılar bulunmuş.” ifadelerini kullanmıştı.

Oran Dikkat Çekici

Yeni Şafak’ın The Washington Post’a dayandırdığı haberine göre, Sante Fe kentindeki katliam da hesaba katıldığında ABD Savunma Bakanlığı’nın verileri orduda savaş sırasında ve kışlada öldürülen asker sayısının, okullarda öldürülen öğrenci sayısından daha az olduğunu gösteriyor.

2017 yılında öldürülen ABD askeri sayısı, okulda ölen öğrenci sayısının altı katıyken 2018 yılında bu sayı dikkat çekici bir biçimde artış gösterdi.

ABD’deki devlete bağlı ve özel liselerde 50 milyonu aşkın öğrenci bulunuyor. Bunun yanında ABD Savunma Bakanlığı’nın verilerine göre, 1,3 milyon ABD askeri bulunmakta.

Trump Kişisel Silahlanmayı Destekliyor

ABD Başkanı Donald Trump, saldırılarla alakalı üzüntülerini dile getirse de ABD merkezli silah lobisi National Rifle Association (NRA) ile ilişkisini sürdürüyor.

Trump’ın seçim kampanyası sürecinde en büyük destekçilerinden biri olan NRA, siyah taşımanın bir hak olduğu ve değiştirilemeyeceği görüşünün en büyük savunucusu durumunda.

Son yıllarda artan silahlı saldırılar, silah satışı üzerindeki denetimlerin sıkılaştırılması yönündeki taleplerin de daha yüksek sesle dile getirilmesine yol açıyor.

Saldırıların ardından okulları hedef alınan lise öğrencileri, ülke çapında siyasetçilerden silah yasalarının değiştirilmesini talep etmek üzere “March for Our Lives” (Hayatımız için Yürüyüş) kapsamında eylem yapmıştı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum