1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ABD’de “komplo teorisyenine”  49.3 milyon dolar ceza verildi, darısı bizimkilerin başına!
ABD’de “komplo teorisyenine”  49.3 milyon dolar ceza verildi, darısı bizimkilerin başına!

ABD’de “komplo teorisyenine”  49.3 milyon dolar ceza verildi, darısı bizimkilerin başına!

ABD'li komplo teorisyeni Alex Jones, 2012'de bir okulda gerçekleştirilen silahlı saldırının 'komplo' olduğunu iddia etti.

08 Ağustos 2022 Pazartesi 13:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Komplocu düşünme biçimi modern zamanların en yaygın hastalıklarından. Dünyada olup bitenleri nesnel veriler ve tarihi gelişmeler ışığında değerlendirmekten ziyade hiçbir dayanağı olmayan safsatalar eliyle okuma biçimi olan komploculuk Müslümanlar açısından daha büyük sıkıntılara sebep olabiliyor.

Her hadisenin arkasında gizli bir gücün olduğunu düşünmek itikadi açıdan sorunlu bir durum çıkartıyor. Netice olarak komploculuk adil ve ahlaki değerlendirmeler yapmayı imkansız hale getiriyor.

Mepanews’in aktardığna göre "The Alex Jones Show" isimli programın sahibi Alex Jones, 45.2 milyon dolar manevi tazminat ve 4.1 milyon dolar dava zararını karşılayan tazminat ödemeye mahkum edildi.

İki hafta süren hakaret davası okul saldırısında çocukları öldürülen aileler tarafından açıldı.

2012 yılında ABD'nin Connecticut eyaletindeki Sandy Hook ilkokuluna yapılan saldırıda 20 çocuk ve 6 yetişkin hayatını kaybetmişti.

Okullara yönelik saldırıları “astral” izahlarla açıklamaya çalışan Jones’in yaklaşımı saldırılarda çocuklarını kaybeden aileleri mağdur etti. Jones’e yönelik verilen ceza misal oluşturacak cinsten!

Türkiye’de televizyonlarda konuşan isimlerin çok büyük bir kısmı akıl ve mantık dışı komplo teorilerini sıralamaktan başka bir iş yapmıyorlar. Ortaya serdikleri komplolarla toplumun zihin dünyasını kirleten komplocular düşünce sorunlarımızın da en büyük sebebini oluşturuyorlar! ABD’deki ceza Türkiye’de de uygulamaya konulsa epey fayda sağlar!

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum