1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD, Venezuela'nın Petrol Verilerini Ele Geçirmeye Çalıştı
ABD, Venezuela'nın Petrol Verilerini Ele Geçirmeye Çalıştı

ABD, Venezuela'nın Petrol Verilerini Ele Geçirmeye Çalıştı

ABD Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA), Venezüella’daki ABD’li diplomatların da yardımıyla Venezüella'nın petrol şirketi PDVSA'ya karşı casusluk yaptığı ortaya çıktı.

19 Kasım 2015 Perşembe 12:38A+A-

teleSUR’un haberine göre, Venezüella’nın başkenti Caracas’ta diplomat olarak çalışan ABD’li yetkililerin de yardımıyla NSA, PDVSA'nın internet ağına girerek ülkenin petrol faaliyetleri ile ilgili verileri ele geçirmeye çalıştı.

“ABD Petrolümüzü Çalmaya Çalışıyor”

Konuyla ilgili konuşan Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD'nin petrol üretiminde beşinci sırada olan ülkenin petrolünü çalmak istediğini söyleyerek “ABD ile ilişkilerimizi yeniden gözden geçireceğiz.” dedi.

Maduro, “ABD emperyalizmi uzun süredir petrol endüstrimizi sabote etmeye ve Bolivarcı hükûmetimizi devirerek Venezuela’nın petrolüne el koymaya çalışıyor.” diye konuştu.

Venezüella Dışişleri Bakanı Delcy Rodriguez'in ABD hükûmetiyle görüşeceğini de bildiren Maduro, hiçbir ülkenin başka bir ülkenin iç işlerine karışma hakkı olmadığını ve ABD'den özür beklediklerini söyledi.

ABD Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA) eski çalışanı Edward Snowden’ın gizli belgeleri medyaya ifşa etmesiyle ABD’nin “yasa dışı” küresel izleme faaliyetleri ortaya çıkmıştı.

Sputnik News

HABERE YORUM KAT