1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ABD Kongresi'ndeki Müslüman personeller İslamofobiye karşı eylem çağrısında bulundu
ABD Kongresi'ndeki Müslüman personeller İslamofobiye karşı eylem çağrısında bulundu

ABD Kongresi'ndeki Müslüman personeller İslamofobiye karşı eylem çağrısında bulundu

ABD’nin ikiyüzlü demokrasisi yeniden hortladı. ABD Kongre üyeleri, İslam düşmanı Cumhuriyetçi Lauren Boebert tarafından Temsilciler Meclisi üyesi Ilhan Omar’a yapılan çirkin söylemlere karşı yanıt vermekte zorlanıyor.

09 Aralık 2021 Perşembe 09:02A+A-

Fatih Demir / HAKSÖZ HABER

İki hafta önceki konuşmasında Lauren Boebert, ABD Meclis'indeki üç Müslüman milletvekilinden biri olan ve başörtüsü takan tek kişi olan İlhan Omar'dan “cihat ekibinin” bir üyesi olarak bahsetmişti.

Boebert adlı zavallı İslam düşmanı, Omar’a dönük iftiralarını ise bütün bir hafta boyunca yineledi. Ilhan Omar’ı “Şükran Günü” tatilinde Capitol’de asansörden inerken gören ve endişeli bir şekilde yanına giden bir polis memuru gördüğünü belirten Boebert, “Neyse ki Omar yelek (bombacı yeleğini kast ederek) taşımıyordu!” söylemleriyle Omar’ı aşağılamaya çalıştı.   

 

boebert-lauren-boebert-donald-trump.jpg

Lauren Boebert ve eski ABD Başkanı Donald Trump

Hafta boyunca iftiralarını farklı şekillerde tekrarlayan Boebert'in, kamuoyuna yalanını satmaya çalıştığı yorumları yapılırken, Boebert İslam nefretini Omar üzerinden sürdürmekte kararlı olduğunu gösterdi.

Müslümanlara karşı nefret söylemlerinin arttığı ABD Kongresinin bu sessizliğine karşı Müslüman çalışanlar eylem çağrısı yaptı.

Müslüman kongre çalışanları, ABD Temsilciler Meclisi üyesi Lauren Boebert'in, diğer bir Kongre üyesi Ilhan Omar'a yönelik son yaptığı İslamofobik yorumları kınadıklarını belirten bir bildiri yayımladı. 62 Müslüman çalışanın imza attığı bildiriye 378 destek imzası da diğer çalışanlardan geldi.

Bildiride durumdan rahatsız olunduğu ve sessiz kalınmaması gerektiği belirtilirken, Capitol Hill'deki "artan İslamofobi ikliminin" "bir endişe ve korku hissi" oluşturduğu ifade edildi. İslamofobi söylemlerinin kınandığı bildiride; "Kongre'nin yalnızca üç Müslüman üyesinden birinin - ve görünürdeki tek Müslüman üyeye- yapılanlar iş yerimizde bizi güvende hissettirmiyor ve hoş karşılanmadığımızı düşündürtüyor.” ifadelerine yer verildi.

ABD Temsilciler Meclisi liderliğine açık bir mektup şeklinde kaleme alınan bildiride ayrıca çalışanlar, “kamu görevlilerinin nefret dolu söylemlerinin bizi doğrudan etkilediğini ve hem işyerinde hem de günlük yaşamlarımızda güvenliğimizi riske attığını” yazdı.

Geçtiğimiz yıl ABD Kongresine “silah hakları savunucusu” olarak seçilen eski ABD Başkanı Donald Trump'ın siyasi yardımcısı Boebert, bildirinin ardından Omar hakkındaki yorumları için kamuoyundan özür diledi.

Ancak iki kadın temsilci arasında gerçekleşen telefon görüşmesine göre Boebert açıkça nefret söylemlerinden “pişmanlık duymadığını” ifade etti.

 

omar-tlaib-ilhan-omar-rashide-tlaib.jpg

Raşide Tlaib ve Ilhan Omar ABD Temsilciler Meclisinde

Boebert ve Taylor Greene de dahil olmak üzere birçok Cumhuriyetçinin İslam düşmanlığı ve nefret içeren söylemleri, Somali asıllı Müslüman Ilhan Omar ve Filistin asıllı Müslüman temsilci Raşide Tlaib’in ölüm tehditleri almasına neden olduğu aktarılıyor.

HABERE YORUM KAT

6 Yorum