1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yaşlı çifti cezaevine göndermek adaletle bağdaşıyor mu?
Yaşlı çifti cezaevine göndermek adaletle bağdaşıyor mu?

Yaşlı çifti cezaevine göndermek adaletle bağdaşıyor mu?

Türkiye'deki adalet sistemi can yakmaya devam ediyor! 80 yaşındaki Makbule Özer ve 70 yaşındaki eşi Hadi Özer, Van T Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

12 Mayıs 2022 Perşembe 14:59A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye'de vatandaşların adalete güven duyduğunu söylemek ne mümkün! 80 yaşındaki Makbule Özer ve 70 yaşındaki eşi Hadi Özer, Van T Tipi Cezaevi’ne gönderilirken, %52 engeli ve bakıma muhtaç durumlarını göz önüne almayan Yargıtay, hangi yasal şartları uyguladığını düşünüyor?!

Van’ın Edremit ilçesinde,  “yardım ve yataklık” suçlamasıyla yargılandıkları davada 1 yıl 13 ay hapis cezasına çarptırılan ve cezaları Yargıtay tarafından onanan 80 yaşındaki Makbule Özer ve 70 yaşındaki eşi Hadi Özer tutuklanarak cezaevine konuldu.

Makbule Özer’in yüzde 52 oranında engelli raporu olmasına aldırmayan mahkemeler, “yasal şartlar oluşmadığı” gerekçesiyle raporu da kabul etmedi. 

Uyuşturucu kullanırken araba kullanıp kendisini videoya alan, eşini defalarca bıçaklayan, hırsızlık yaparken yakalanan, hakkında kesinleşmiş yargı kararı olmasına rağmen salıverilen, adam kaçırıp, işkence eden ve üstelik bunu kayda alıp şantaj yapan kişilerin tutuksuz yargılandığı Türkiye'de, 80 ve 70 yaşındaki insanlar "teröre yardım ve yataklık" ettiği gerekçesiyle adli kontrol şartıyla serbest bırakılmayıp, cezaevine gönderiliyor! 

Tutuklanan Özer çiftinin çocukları Übeydullah Özer, karara sosyal medyadan tepki gösterdi. Özer paylaşımında  "Sevgili annem ve babam sizlere yapılan bu haksızlığı Allah kabul etmesin" dedi.

 

ubedullah-ozer.jpg

HABERE YORUM KAT

5 Yorum