1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. “6. Üniversiteliler Buluşuyor” Etkinliği Başladı
“6. Üniversiteliler Buluşuyor” Etkinliği Başladı

“6. Üniversiteliler Buluşuyor” Etkinliği Başladı

Özgür -Der Diyarbakır Şubesi’nin altıncısını düzenlediği “Üniversiteliler Buluşuyor” programı 07 Mayıs Çarşamba günü yoğun ilgi ve katılımla başladı.

08 Mayıs 2014 Perşembe 03:20A+A-

Özgür -Der Diyarbakır Şubesi Üniversite Gençliğinin geleneksel hale getirdiği “Üniversiteliler Buluşuyor 6” programı yoğun katılım ve coşkuyla başladı. Kaplan City düğün-konferans salonunda tanışma yemeğiyle başlayan program, sinevizyon, konuşma ve müzikle devam etti.

Afyon, Kayseri, Isparta, Konya, İstanbul, Adana, Van, Bingöl, Muş, Elazığ, Sivas, Erzurum, Batman, Antalya, Burdur, Şanlıurfa, Mardin, Ankara, Kocaeli, Sakarya, Iğdır ve Bursa  gibi illerden gelen üniversiteli gençler, Diyarbakır’daki “Üniversiteliler Buluşuyor 6” programında buluştu.

Deniz Yiğit’in sunuculuğunu yaptığı program, Yasin Öner’ın Kur’an tilaveti ve Sinan Zan’ın Kürtçe, Zihni Özmen’in ise Türkçe mealini okumasını müteakip, Özgür Üniversiteli Gençliğinin perspektifinden bahseden ve İslam coğrafyasından direniş sahnelerinin yer aldığı sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Kız öğrenciler de ilk kez programda

Önceki programlardan farklı olarak bu kız öğrencilerin de katıldığı programda, kadınlar adına Semra Türkmen Yılmaz kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Kadınlar olarak mutfaktaki heyecanı ilk kez yaşadıklarını kaydeden Semra Türkmen, 28 Şubat baskı dönemine işaret ederek, o dönemdeki baskılar dolayısıyla üniversitelerde çok fazla varlık gösteremediklerini, ancak şimdilerde Müslüman erkeklerle beraber iş yapmanın hayır üretmenin mümkün olduğunu söyledi. “Bizler yoklukla sizler varlıkla imtihan ediliyorsunuz” diyen Semra Türkmen, modernizm tehlikesi konusunda gençleri uyardı.

Bir grupla başladık, yüzler olduk

Ardından sözü Diyarbakır Üniversite Gençliği Sorumlusu Fikret Salık aldı. Salonu selamlamasının ardından, salondaki coşkuya işaret eden Salık, 6 yıl önce birkaç öğrenci ile başlanan programın, bugün yüzlerce gencin buluşturduğunu, Allah’ın izniyle bunun binleri bulacağına inandığını belirtti.

Türkiye’nin dört bir yanından bir araya geldiklerini anımsatan Salık, buluşmalarının içi boş ve şölen amaçlı olmadığını; bilgi, inanç, bilinç, erdem, merhamet, fedakarlık içerdiğini kaydetti.

Gazeteci-Yazar Adem Özköse de Kürtçe selamlayarak başladığı konuşmasında, cumhuriyet tarihi sürecinde yaşanan zulümler ve Ortadoğu’da yaşanan direnişler üzerinde yoğunlaştı.

İslam ümmeti topyekûn saldırı altında

Salondaki coşku ve kalabalığı görünce duygulandığını ve bu gençlerle Kudüs’e yürüme isteği doğduğunu dile getiren Özköse, Arakan, Doğu Türkistan, Gazze, Mısır, Suriye başta olmak üzere Müslümanların dünyanın dört bir tarafında topyekûn saldırı altında olduğunu belirtti.

Haçlı dönemi ve Moğol istilası gibi korkunç saldırılarla karşı karşıya olduklarını kaydeden Özköse, Allah’ın izniyle daha önceki saldırıları püskürttükleri gibi günümüzdeki vahşi saldırıları da boşa çıkaracaklarını belirtti.

Özköse, emperyalistlerin işgal ettikleri toprakları sınırlarla ayırdıktan sonra geride bıraktıkları kuklalarla zulümlerine devam ettiklerine işaret ederek, Mısır ve Suriye direnişlerinden, örnekler vererek konuşmasına devam etti.

Açılış programı Grup Yürüyüş’ün konseriyle sona erdi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

diyarbakir-20140507-1-(3).jpg

diyarbakir-20140507-1-(13).jpg

diyarbakir-20140507-1-(5).jpg

HABERE YORUM KAT

8 Yorum