1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. 6-7 Ekim olayları barışçıl protestolarmış!
6-7 Ekim olayları barışçıl protestolarmış!

6-7 Ekim olayları barışçıl protestolarmış!

HDP'li Pervin Buldan, partisinin çağrısı üzerine başlayan ve 37 kişinin yaşamını yitirdiği, 400’ün üstünde insanın yaralandığı 6-7 Ekim olaylarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Demokratik barışçıl protestolar vardı" dedi.

27 Nisan 2021 Salı 16:38A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kobani olaylarına ilişkin yürütülen soruşturma devam ediyor. Ve tabi olayların merkezindeki HDP’nin çırpınışları da sürüyor. Konuyla alakalı olarak sürdüre geldiği savunmacı, sahiplenici tutumu devam ettiren HDP, Yasin Börü de dahil birçok insanın vahşice katledilişini masumlaştırmaya çalışıyor.

HDP’nin masumiyetini daha önceki çeşitli açıklamalarında defaten vurgulayıp yaşanan olayları “devlet içi güçler”e fatura etme kolaycılığını sergileyen HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, bir açıklama daha yaparak 37 kişinin yaşamını yitirdiği, 400’ün üstünde vatandaşın yaralandığı 6-7 Ekim olaylarının 'barışçıl' olduğunu savundu.

“Demokratik ve barışçıldı”

Eski HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile PKK'nın yöneticilerinin de aralarında olduğu 108 sanıklı Kobani davasına ilişkin Meclis’te konuşan Buldan, "Bütün dünya Kobani için ayaktaydı. Türkiye'de de demokratik barışçıl protestolar vardı" dedi.

PKK ve HDP’nin benzeri her sarsıcı olay sonrasında yaptığı gibi Kobani olaylarında kendilerinin rolünün “demokratik tepki”den ibaret olduğu ezberini dillendiren Buldan, "Paramiliter güçler organize biçimde sokaklara salınmış ve halkın demokratik tepkileri kanla bastırılmaya çalışılmıştır" sözleriyle başta Yasin Börü olmak üzere onlarca masumun öldürülmesinin faturasını “derin devlet”e kesme uyanıklığı gösterirken kendi parti ve kitlesini ise her zamankisi gibi sudan çıkmış ak kaşık ilan etti!

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum