1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. 29 Ekim geçti ama bu çirkin görüntüler hafızalardan silinmeyecek!
29 Ekim geçti ama bu çirkin görüntüler hafızalardan silinmeyecek!

29 Ekim geçti ama bu çirkin görüntüler hafızalardan silinmeyecek!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yapılan törenler açık tapınma unsurları barındırıyor!

31 Ekim 2021 Pazar 13:09A+A-

HAKSÖZ HABER

Sosyal medyaya düşen görsellerden İstanbul Silivri’deki Hasan Özvarnalı İlkokulu ve Beşiktaş’taki Ela Kids Anaokulu’nda gerçekleştirildiği anlaşılan 29 Ekim törenlerinde büst önünde secde ritüelleri sergilendi.

Türkiye bayrağını sırtına almış olan çocukların Atatürk büstü ve posteri önünde secde ettirilirken görülen fotoğrafları tepki topladı.  

Türkiye’de milli bayramlarda artık alışıldık hale gelen bu tarz mide bulandıran görüntüler işin özünde bir zamandır epey unutulmuştu. Ancak son birkaç yıldır tekrardan gün yüzüne çıkan ve apaçık şirk barındıran törenler hakkında acilen bir işlem yapılması gerekiyor.

Kendi hareketleri üzerinde tasarrufu bulunmayan yavrucakları secde ettirircesine heykel ve portrelerin önünde yerlerde süründürmek hiçbir açıdan izahı mümkün olmayan bir garabettir. Ortaokul öğrencileri cami ve mescitlerin temizliğine yardımcı oldu diye ortalığı ayağa kaldıranlar Mekke müşriklerine özenircesine çocukların put veya heykel önünde secde ettirilmesinden haz alıyorlar!

Bu tarz insanlık onuruna ve haysiyetine aykırı şirk ritüellerine karşı yetkililerin gerekli adımları atması gerekiyor. Kim, hangi hakla çocukları tören adı altında bu saçmalığa zorlayabilir!

fc8yu4vxsay-dq.jpgfc8yvvqxoamaovw.jpg

HABERE YORUM KAT

15 Yorum