1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. 28 Şubatçılarla hesaplaşacağız diyen Kılıçdaroğlu partiyi mi kapatıyor?
28 Şubatçılarla hesaplaşacağız diyen Kılıçdaroğlu partiyi mi kapatıyor?

28 Şubatçılarla hesaplaşacağız diyen Kılıçdaroğlu partiyi mi kapatıyor?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu '28 Şubat mağdurları ile de barışacağız; 28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatıp helalleşeceğiz' diyerek partisi haricinde başka bir gücün 28 Şubat'ı gerçekleştirdiğini ima etti.

28 Şubat 2022 Pazartesi 10:09A+A-

HAKSÖZ HABER 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'Helalleşme Buluşması' adı altında bir takım görüşmeler yaptıklarını kimi görüşmelerin basına yansıtılmak istenmedığini söyledi. 

28 Şubat mağduru oldukları ifade edilen çok sayıda kişiyle bir araya gelen CHP heyetinin verdiği demeçler ilginç yorumlar içeriyor. 

Beşiktaş'ta bir otelde düzenlenen toplantıda İslami hassasiyetleri olanlara dahi hakaretler eden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'da katıldı. 

Kemalist vesayet odaklarının devlet bürokrasisini kullanarak gerçekleştirdiği cürümlerin 'hesabını soracağını' iddia eden Kılıçdaroğlu’nun söylemleri ilginç bulundu.

Darbesever, cuntacı, 28 Şubat zulümlerinin mimarları olan Kemalist zihinlerin, CHP içerisinde ve devlet kademesinde milletvekili, bürokrat, büyükelçi olarak ödüllendirildiği hatırlanırken ve medyada itibar edilirken, 'CHP hesaplaşacağız derken partiyi mi kapatacak!' yorumlarına muhatap kalıyor. 

Toplantının ilk bölümü basına kapalı olarak gerçekleştirilirken, basına açık bölümünde açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Onların karşısına bir 28 Şubat mağduru olarak oturdum. Ben de fişlendim ve mahkemede hakkımı aradım. 28 Şubat mağdurları ile de barışacağız; 28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatıp helalleşeceğiz. İkna odalarına sokulan başı kapalı kızlarımızla helalleşeceğiz elbette. Roboski ile helalleşeceğiz. Sivas, Kahramanmaraş mağdurlarıyla helalleşeceğiz. Diyarbakır hapishanesi mahkümlarıyla helalleşeceğiz. Mahkemelerde süründürülen askerlerimiz ve aileleri ile helalleşeceğiz. Ahmet Kaya ile helalleşeceğiz. 'Bir solcu - bir ülkücü' diyerek katlettikleri gençlerimizin aileleri ile de helalleşeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Sürekli helalleşme de bulunacak olan Kılıçdaroğlu'nun, 'sorumluları mahkemelere taşıyacağız, aramızdan çıkaracağız, onlara itibar etmeyeceğiz' dememesi helalleşmeden kastın salt duygusal bir söylemden ibaret olduğu intibaını güçlendiriyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Helalleşme çıkışı yaparken söylemiştim. Bize sadece iktidar olmak yetmiyor. Bu yaşımdan sonra neyleyim ben sarayları, uçakları? Mütevazı hayatım bana hayli hayli yetiyor. Aslında Türkiye'ye bir miras bırakmak istiyorum. Barışmış bir millet, benim en büyük başarım olacak inşallah" dedi.

HABERE YORUM KAT

15 Yorum