1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. 28 Şubat İzmir’de yaşanmaya devam ediyor!
28 Şubat İzmir’de yaşanmaya devam ediyor!

28 Şubat İzmir’de yaşanmaya devam ediyor!

İzmir’in Bayraklı ilçesinde H.N.H. isimli sınıf öğrencisinin başının zorla açtırıldığı iddia edildi.

06 Mart 2021 Cumartesi 13:51A+A-

HAKSÖZ HABER

İzmir’in Bayraklı ilçesindeki Cemil Atlas İlköğretim Okulu Müdür yardımcısı Nilay P.’nin 4. sınıf öğrencisi H.N.H.’nin başını zorla açtırdığı öne sürüldü. H.N.H.’nin “diğer öğrencilere kötü örnek olacağını” ifade eden müdür yardımcısı başını açmasını dayatıyor.

H.N.H. pandemi sürecinde kendi isteğiyle örtünme kararı alıyor. Annesi başörtülü olmayan H.N.H. okullara ara verildiği bir dönemde örtünüyor. Annesi ise kızının bu kararını destekliyor. Pandemi sonrası yüz yüze eğitim döneminin başlaması ile H.N.H. okula başörtülü bir şekilde gidiyor. İlk önce müzik öğretmeni Ercan T. tarafından hedef alınan başörtülü öğrencinin direnmesine rağmen zorla başı açtırılıyor.

Ertesi gün okula tekrar başörtülü giden öğrenci bu sefer de müdür yardımcısı Nilay P.’nin sözlü saldırısına maruz kalıyor. H.N.H. ise bu dayatmaya göğüs gererek başını açmıyor. Başını açmadığı için Nilay P. Tarafından okula alınmayan öğrencinin velisi aranarak “Senin çocuğun başını açmıyor, başı kapalı okula alamam. Okulda kötü örnek oluyor" ifadeleri kullanılıyor. Anne ise çocuğunun kararına saygı duyduğunu belirtiyor.

İddiaların acilen araştırılıp doğruluğu kanıtlandığı vakit hızlı bir şekilde gerekli hukuki işlemlerin başlatılması gerekiyor. Uzun vadede ise başörtülülerin yaşadığı mağduriyetler hakkında geniş çaplı bir düzenleme hazırlanması gerekiyor.

Velinin Avaztürk’e yaptığı açıklama:

HABERE YORUM KAT

4 Yorum