1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. 229 Yardım Tırı Suriye Yolunda
229 Yardım Tırı Suriye Yolunda

229 Yardım Tırı Suriye Yolunda

"Komşuluk Hakkı İçin" ve "Sana İhtiyacım Var" kampanyaları kapsamında toplanan yardımları taşıyan 229 tır, çeşitli kentlerden Suriye'ye yola çıktı.

23 Şubat 2014 Pazar 16:44A+A-

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın "Komşuluk Hakkı İçin" ve "Sana İhtiyacım Var" kampanyaları kapsamında İstanbul'dan yola çıkacak 75 yardım tırı için Kazlıçeşme'de uğurlama töreni düzenlendi.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, İstanbul'un yanı sıra 59 ilden 154 yardım tırının eş zamanlı Suriye'ye yola çıktığını söyledi.

Gıda, ilaç, giyim ile barınma malzemelerinden oluşan yardımların, Suriye'de ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırılacağını vurgulayan Yıldırım, Suriye'ye şu ana kadar 2 bin 300 tır yardım malzemesi toplandığını kaydetti.

Suriye'deki iç savaşa uluslararası kamuoyunun sessiz kalmasını eleştiren Yıldırım, "Şu katliam görüntüleri, Avrupa ya da ABD'de olsaydı, bunu yapan ülkeye savaş açarlardı. Bütün dünya televizyonları bu katliam görüntülerini günlerce verirdi" diye konuştu.

Yıldırım, Suriye'de hayatını kaybedenlerin açıklanan rakamlardan çok daha fazla olduğunu dile getirdi.

Bölgesel ile uluslararası kuruluşların Suriye tavrını "iki yüzlülük" olarak tanımlayan Yıldırım, BM Güvenlik Konseyi'ne hitaben, "Hani siz dünyaya barış getirecektiniz, bir hava sahasını dahi kapatamadınız" dedi.

Yıldırım, tüm dünyaya seslendiğini belirterek, "İnsanların üzerine bu bombaları atanları durdurun. Varil bombası kullananları durdurun. Füze atanları durdurun" diye konuştu.

İnsani yardım konusunun siyasi malzeme yapılmaması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, kanaat önderleri, yazar ve aydınları daha duyarlı olmaya davet etti.

Suriye rejimi, Demokratik Birlik Partisi (PYD) ile Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) bölgeye yardımların ulaştırılmasını engellediğine dikkati çeken Yıldırım, söz konusu uygulamaya karşı baskı uygulanmasını istedi.

Yardım kampanyaları aleyhinde propaganda yapılmasını eleştiren Yıldırım, insani konularda herkesi duyarlı olmaya davet etti.

Konuşmaların ardından, alanda bulunan yardım tırları, Suriye'ye hareket etti.

FOTO GALERİ

HABERE YORUM KAT