1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. 19 Mayıs Kutlamalarının Son İlginçliği: Gençlik Marşı Zinciri
19 Mayıs Kutlamalarının Son İlginçliği: Gençlik Marşı Zinciri

19 Mayıs Kutlamalarının Son İlginçliği: Gençlik Marşı Zinciri

Her sene Milli bayram olarak ilan edilen günlerde Kemalizm güzellemeleri ve Kemalist ruhun ispatı çalışmaları Covid-19 salgını sebebiyle bu sene farklı bir boyut kazandı.

20 Mayıs 2020 Çarşamba 11:51A+A-

HAKSÖZ-HABER

Sokağa çıkamamanın verdiği hüzün ve çaresizlik Kemalist çevreleri bayram kutlamalarını adeta revizyona sevk ettiğinin herkes farkında. Ama insan altı üstü bir güne ne kadar absürt bayram etkinliği, Kemalizm güzellemesi sığdırabilir diye düşününce kafamızda belirli yere kadar bir şeyler canlanıyordu muhakkak. 

Samsuna hayali bilet satmak, 19:19 da herkesi balkona çıkartıp saygı duruşuna dikmek, boş statlarda istiklal marşı çalmak, tonlarca hafriyat ile dağa taşa imzalar atmak, işçilerine Mustafa Kemal maskesi giydirerek çalıştırmak, bayramın ismini yanlış yazan TRT’yi linç yağmuruna tutmak gibi türlü türlü ilginçliklere şahit olduk dün. 

Ama tam akşam saatlerinde artık tamam herhalde başka bir ilginçlik görmeden günü bitireceğiz derken birden Süper Lig takımlarını sosyal medyada Gençlik marşını söylerken görmek ülkenin tüylerini diken diken etmiş olmalı. Bu yaratıcı Gençlik Marşı zinciri kutlaması dolayısıyla meşhur “Futbol yalnızca futbol değildir” sözünün hakkını layıkıyla veren spor camiasını ve 17 takımı tebrik etmek gerekir. 

Ülkemizi spor alanında adeta gururlandıran bu karşılıklı paslaşmalarda yer almayan ya da aldırılmayan Galatasaray ise gözden kaçmamış ve sosyal medya olmak üzere her yerde konuşulmaya haber yapılmaya başlanmış bile.  Bu telafisi mümkün olmayan hata dolayısıyla Galatasaray’a ya da Galatasaray’ı bu zincire dâhil etmeyip bu tarihi kutlamadan mahrum bırakan kişi ya da kurumların peşine düşülmüş.

Nihai sorumlu bulunduğunda Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun işlem başlatıp başlatmayacağı, başlatırsa ne ceza vereceği ise şimdiden renk ayrımı yapmaksızın tüm Kemalist çevrelerce merak konusu olmaya başlamıştır.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum