1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. 150 maaşlı TMSF kayyumları vardı diyen Güzeldülger ifadeye çağrıldı
150 maaşlı TMSF kayyumları vardı diyen Güzeldülger ifadeye çağrıldı

150 maaşlı TMSF kayyumları vardı diyen Güzeldülger ifadeye çağrıldı

Bir dönem TMSF'de görev yapan Abdullah Güzeldülger'in Karar Tv'deki konuşması dikkatleri çekmişti. Nurettin Canikli şikayetçi olunca soruşturma başlatıldı ve Güzeldülger geçtiğimiz gün karakola ifade vermeye çağrıldı.

23 Şubat 2022 Çarşamba 09:30A+A-

HAKSÖZ HABER 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Gelecek Partisi Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu Başkanı Abdullah Güzeldülger'in kimi gazete ve yayınlarda yaptığı konuşmalarla ilgili savcılığa şikayet dilekçesi sundu.

Canikli, avukatı aracılığıyla savcılığa verdiği dilekçesinde, Güzeldülger'in açıklamaları için "AK Parti'ye yönelik yürütülen algı operasyonunun bir parçası" iddiasında bulundu.  

Canikli, Güzeldülger'in sözlerinin "açık ve galiz bir iftira" olduğunu belirtti.

Şikayetin ardından hakkında soruşturma başlatılan Güzeldülger dün Ataşehir Polis Merkezi'ne giderek ifade verdi.

İfadesinde, söz konusu yayınlarda söylediklerinin "iftira ve hakaret suçu" içermediğini söyleyen Güzeldülger, kamunun menfaatini koruma amacıyla hareket ettiğini ve kamuoyunu bu konuda bilgilendirildiğini belirtti.

Güzeldülger, ayrıca yayında geçen konular hakkında TMSF nezdinde idari soruşturmaların ve görevden almaların yapıldığını da kaydetti.

Güzeldülger, Canikli için ne demişti?

Nurettin Canikli’nin tecrübesiz ve belinde silahlı bir kişiyi CEO olarak görevlendirdiğini iddia eden Abdullah Güzeldülger, “Ben BOYDAK Yönetimi'ne geçtiğim zamanda buradaki agresifliği gördüm.15 Temmuz nedir? Bir halkın darbeye karşı girişimi ve şehit verdiğimiz ayaklanma. Bu FETÖ şirketleri TMSF'ye devrolduktan sonra siyasetin bu şirketlere ilgisi kaçınılmazdı. Bekliyordum ki nitelikli bir CEO atanır gruba. Ben TMSF'nin görevlendirmesiyle BOYDAK'a Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandığımda, şirkete tecrübeli bir CEO gönderilmesini beklerken, Nurettin Canikli 30 yaşlarında, tecrübesiz, belinde silahlı birini gönderdi… " demişti. 

 

Geçtiğimiz yıl Abdullah Güzeldülger, Karar Tv'de 'FETÖ söylemiyle şirketlere atanan kayyumların usulsüzlükleri' hakkında bildiklerini aktarmıştı.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum