1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. 14 yaşındaki çocuğa işkence iddiasında polislerden çelişkili ifadeler
14 yaşındaki çocuğa işkence iddiasında polislerden çelişkili ifadeler

14 yaşındaki çocuğa işkence iddiasında polislerden çelişkili ifadeler

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde zırhlı polis aracına aldıkları 14 yaşındaki çocuğa işkence ettikleri iddiasıyla tutuklanan polisler suçlamaları reddetti.

28 Mart 2023 Salı 15:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Bazı kesimlerin nevruz olarak kutladıkları gün toplanan kalabalık içerisinde yer alan 14 yaşındaki bir çocuğun polis tarafından darp edildiği iddiası epey gündem olmuştu. 14 yaşındaki bir çocuğu şiddet uygulamanın izahı oldukça zorken işkence yaptığı iddia edilen polislerin ifadeleri oldukça sıkıntılı bir durum ortaya çıkarttı.

DW’nin aktardığına göre polislerden bazıları en büyük yanlışlarının çocuğu serbest bırakmak olduğunu ifade ederken bazılarının ise savunmaları birbiriyle çatıştı. Yaşanan hadisenin vahameti suçluların gerçek anlamda cezalandırılmaması durumunda katlanarak artacak!

"Şiddet uygulamadık"

İfadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirten Lice İlçe Emniyet amiri Komiser A.O., kesinlikle mağduru darp etmediğini söyledi. Araç içinde mağduru uzun namlulu silahla darp edebilecek hareket kabiliyeti olmadığını ifade eden şüpheli komiser şöyle konuştu:

"… toplumsal olaylarda çocukları olay yerinden alıp, işlem yapmaksızın uzaklaştırmak için ilçe güvenlik toplantısında karar almıştık. Bu olayda da mağduru alıp bize yalvarması üzerine işlem yapmadan bıraktık. Tek kabahatimiz bu olabilir" dedi.

"Tek hatamız serbest bırakmak"

Şüpheli polislerden H.Ç. ise mağduru ekmek almaya gittiği sırada değil, Nevruz olaylarının meydana geldiği yerde aldıklarını belirtti. İfadesinde çocuğu araca alma nedenini de açıklayan şüpheli H.Ç., "Mağdur araçta ağlayıp, yalvarınca işlem yapmaksızın serbest bıraktık. Tek hatamız bu olabilir" diye konuştu.

"Göstericilerin attığı taş isabet etmiş olabilir"

Şüpheli polislerden E.Ö. ise olay günü ateş yakan bir grubun polis araçlarına taş attığını belirterek, "Bu sırada bize de araca bindirdiğimiz şahsa da taş gelmiş olabilir" dedi. Şüpheli E.Ö. diğer polislerin "Çocuk yalvarıyordu" ifadelerinin aksine mağdurun araçta taşkınlık yaptığını, bu nedenle de plastik kelepçe ile ellerini bağladıklarını savundu. Araca aldıkları çocuğa eylemi kimlerin yönettiğini sorduklarını ifade eden şüpheli E.Ö., "Şahıs 14 yaşında olduğunu söyleyince kolundaki plastik kelepçeyi çıkarttık. Emniyete geldiğimizde çocuk serbest bırakılmasını istedi. Bunun üzerine komiserimiz bırakılmasını söyledi. Çocuğu dediği yerde araçtan indirdik. Ben ve arkadaşlarım çocuğa şiddet uygulamadık" diye konuştu.

"Kademeli olarak güç kullandık"

Şüphelilerden İ.A. da diğer polislerle çelişkili ifade verdi. Durdurdukları mağdurun kendilerine direndiğini belirten İ.A, bunun üzerine kademeli olarak güç kullandıklarını ifade etti. Mağdurun araç içerisinde de kendilerine mukavemet ettiğini savunan İ.A., bunun üzerine plastik kelepçe taktıklarını söyledi. Çocuğa acıyıp serbest bıraktıklarını söyleyen İ.A., "İndiğinde eli ya da herhangi bir yeri bağlı değildi, yaralanması yoktu. Yaralanması taş atıldığı esnada olmuş olabilir" dedi.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum