1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. 11 yaşındaki çocuğu yaka paça gözaltına almak nasıl bir zihniyetin işidir?
11 yaşındaki çocuğu yaka paça gözaltına almak nasıl bir zihniyetin işidir?

11 yaşındaki çocuğu yaka paça gözaltına almak nasıl bir zihniyetin işidir?

Karabük’te 11 yaşındaki bir çocuk bisiklet çaldığı iddiasıyla gözaltına alınmak istendi!

20 Aralık 2021 Pazartesi 18:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Karabük'te bisiklet hırsızlığı olayını soruşturan polisler, yoldan geçen 11 yaşındaki çocuğun bisikletine zorla el koyup çocuğu da gözaltına almaya çalıştı. Polislerin zorla müdahale ettiği çocuk kaçırıldığını düşünerek yardım isteyince çevredekiler çocuğu polislerin elinden aldı.

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaşanan olayı duyan baba Ferhat Akgün, çocuğa yapılan müdahale sebebiyle her yerinde morluklar oluştuğunu, polislerin araştırdıkları bisikletin özellikleriyle çocuğuna satın aldığı bisikletin özelliklerinin uyuşmadığını dile getirdi.

Kaba bir dille emniyete çağrıldığını da aktaran Akgün burada 3 saat sebepsiz yere bekletildiğini çocuğunu gördükten sonra ise “yüzüne tükürülecek insanlarsınız. Sizden şikayetçi olacağım” dediğini söyledi. Bu sözler üzerine kendisi hakkında yakalama kararı çıkartıldığını öğrenen Akgün sözü söylerken zaten karakolda olduğunu da belirtiyor.

Polislerin oğlunu zorla araca aldıktan sonra üzerinde psikolojik baskı kurmak için saatlerce dolaştırdıklarını iddia eden Ferhat Akgün polisler hakkında şikayetçi olduğunu da sözlerine ekliyor.

Konu hakkında Karabük Valiliğinden de özür açıklaması yapıldı: 18 Aralık günü sabah saatlerinde Safranbolu Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde meydana gelen bisiklet hırsızlığı üzerinde çalışan Safranbolu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğinde görevli iki sivil polis memurunun ilgili konu ile alakalı araştırma yaptığı sırada saat 16.30 sularında, güzergâhtan geçen eşkâle uyan bisikletli M.A. isimli çocuk durdurulmuş, ancak çocuğun kaçmak istemesi üzerine görevliler müdahale etmişlerdir. Yapılan inceleme sonrası bahsi geçen çocuğumuzun bisiklet hırsızlığının faili olmadığı ve görevli polis memurlarının müdahalesinin maksadını aştığı anlaşılmıştır. Yaşanan bu talihsiz olay Valiliğimizi ve Emniyet Teşkilatımızı derinden üzmüştür. Bu talihsiz olaya muhatap olan çocuğumuzun yaşadığı bu travmadan dolayı çocuğumuz ve ailesinden özür diliyoruz. Olayda dahili bulunan görevliler hakkında soruşturma başlatılmıştır.

Soruşturma başlatılmış olmasının önemli bir adım olduğu şüphesiz ancak polislerin giderek artan şiddet eğilimleri Türkiye’nin 90’lı yıllarını hatırlatmaya başladı bile! 11 yaşındaki bir çocuğa bu şekilde müdahale eden zihniyetin ciddi bir rehabilitasyona ihtiyacı olduğunu görmek gerekiyor!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum