1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. 104 Amiral Muhtırası ve Balıkesir’de 28 şubat dönemini aratmayan bir sorgu olayı
104 Amiral Muhtırası ve Balıkesir’de 28 şubat dönemini aratmayan bir sorgu olayı

104 Amiral Muhtırası ve Balıkesir’de 28 şubat dönemini aratmayan bir sorgu olayı

Emekli amirallerin bildirisinden rahatsız olmayan albayların, Balıkesir’de bildiriye karşı suç duyurusunda bulunan bir STK temsilcisini askeri kışlada sorguya aldığı ortaya çıktı.

18 Nisan 2021 Pazar 13:40A+A-

Haber: Ahmet Akçay / Milli Gazete

104 amiralin açıkladığı ve büyük tepki çeken bildiri ile ilgili sivil toplum kuruluşlarının ilk günden beri süren tepkileri sırasında dikkat çeken bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı. Söz konusu amirallerin açıkladığı bildiriden sonra meydanlara inen ve demokrasi adına açıklamalarda bulunan Balıkesir’in Edremit ilçesindeki sivil toplum kuruluşları temsilcisinin, ilçede bulunan askeri birliğe ‘bilgisine başvurulmak gerekçesiyle’ çağrıldığı öne sürüldü.

Yapılan açıklamadan sonra Büro Memur Sen Edremit Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Başkan Yardımcısı M.S.Ç adlı sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve aynı zamanda kamu görevlisinin, 19’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Albay F. K’nin talimatıyla İstihbarat Albay A.K. ve ismi bilinmeyen bir teğmen tarafından sorguya alındığı öne sürüldü.

Sendikalı üyeye şu sorular soruldu:

Dilekçede komutanlığa çağrılan Memur-Sen Konfederasyonu üyesine “Basın açıklamasını kim yazdı? Bu açıklamaya neden ihtiyaç duydunuz? Ne kadar maaş alıyorsun? Toplantı ve harcamalarını kim karşılıyor? Sendika kimlik kartını görebilir miyim? Hangi siyasi görüşü temsil ediyorsun? Genel başkanın mesleği ne? Seni sendikadaki bu göreve kadar getirecek ne özelliğin var?” şeklinde sorular sorulduğu da yer aldı.

İSİMLER HAKKINDA SORUŞTURMA TALEP EDİLDİ

Şikâyet dilekçesinin sonuç bölümünde ise yaşanan olay hatırlatılarak, “İzah edilen haksız tavrın, yaklaşımın ve fiillerin bir daha tekrar etmemesi adına söz konusu fiillerin faili komundaki 19’unu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Albay F.K, İstihbarat Şube Müdürü A.K. ile ismi belirlenmeyen teğmen hakkında eylemlerin gerekçesini ve hedeflerini ortaya çıkaracak biçimde inceleme ve soruşturma yapılması” istendi.

“ALBAYLAR SUÇ DUYURUMUZDAN RAHATSIZ OLMUŞLAR”

Memur-sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın ise yaşananlara tepki gösterirken, “Albaylar, amirallerin bildirisinden değil, bizim suç duyurumuzdan rahatsız olmuşlar. 104 emekli amiralin muhtırasına verdiğimiz tepkiden rahatsız olan albaylar hakkında Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’ndan inceleme talep ettik” dedi.

MEMUR-SEN MSB’YE ŞİKÂYETTE BULUNDU

Memur-Sen Konfederasyonu, ise yaşanan olaydan sonra harekete geçerek, Milli Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı’na ilgililer hakkında şikâyette bulundu. Olayın aktarıldığı şikayet dilekçesinde kendi üyeleri olan ve askeri işyerinde çalışan elektrik teknisyeni M.S.Ç’nin açıklamadan sonra bilgisine başvurulmak üzere Tugay Komutanlığı’na çağrıldığı belirtilerek yaşananlar anlatıldı. Dilekçede, kendi üyeleri, “Yasal ve idari bir gerekçe ve herhangi bir dayanak olmaksızın sorguya alınmış, hakkında soruşturma varmışçasına ve esasen sivil toplum kuruluşlarını, sivil toplum yöneticisi ve mensuplarını fişleme yapmaya müstenit sorulara muhatap kılınmıştır” denildi.

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum