1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Zalimler Humus'u Böyle Yağmalıyor (Video)
Zalimler Humusu Böyle Yağmalıyor (Video)

Zalimler Humus'u Böyle Yağmalıyor (Video)

Suriye'de askerler terk edilmiş evleri yağmalamaya başladı.

15 Mart 2012 Perşembe 17:46A+A-

Suriye’nin Humus şehrinde muhaliflerin yaşadığı mahalleleri bir ay boyunca bombalayan Esed rejimi askerleri, terk edilen evleri yağmalıyor.

Rejime bağlı Şebbiha çetelerinin yağmalamaları muhalifler tarafından saniye saniye kaydedildi.

Humus’ta dün çekildiği belirtilen görüntülerde, evlerin önüne yanaştırılan bir kamyonete, evde bulunan işe yarar eşyaların yüklendiği görülüyor. Bunlar arasında; beyaz eşya, elektrikli ısıtıcılar motosikletler ve LPG tüpleri göze çarpıyor.

Tamamen hayalet şehre dönüşen Humus mahallelerinde yüzlerce sivil öldürülürken, binlercesi de kaçarak canlarını kurtarmıştı. Evleri tek tek arayarak yağmalayan Şebbiha çeteleri, yol kenarındaki bir güvercine de tahammül edemiyor. Silahlı çete üyeleri, uçamayan güvercini tekmeleyerek eğleniyor. Yağmalama sırasında ara ara silah sesleri de geliyor. (TRT)

Suriye’de bugün ölenlerin sayısı 65'i aştı

Suriye İnsan Hakları Örgütünden yapılşan açıklamada, Suriye'de bugün ordunun muhaliflerin yoğun olduğu bölgelere başlattığı operasyonlarda ölenlerin sayısının 65'i aştığı bildirildi.

Güvenlik güçlerinin ağır silahlarla bugünden bu yana. İdlib kentine başlattığı saldırılarda 39 kişi, Dera'da 13, Hama'da 5, Lazkiye'de 3, Humus'ta 3 Kamışlı'da 1 ve Golan tepelerinde 1 sivil hayatını kaybetti.

Suriye Genel Devrim Konseyi Suriye güvenlik güçlerinin Halep’te Emevi Camiinden çıkarak Halep kalesine doğru yürüyerek gösteri yapanların üzerine ateş açması sonucu fazla sayıda kişi yaralandığını bildirdi. Muhalif kaynaklar, Şam, Hama, Humus, Dera ve İdlib'te askeri operasyonların bugün de devam ettiğini duyurdular.

Birçok ilde operasyonların hala sürdüğünü aktaran yerel aktivistler Şam'ın merkez mahallelerinde gösterilerin yoğunlaştığına ve başkent üzerinde savaş uçaklarının alçak uçuş yaptığına dikkat çektiler.

Öte yandaN, yerel komiteler, halkın operasyonlar nedeniyle sınır bölgelerdeki kentlerden komşu ülkelere kaçmaya devam ettiğini duyurdu.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum