1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. UNRWA: 2018 Bütçe Açığı 446 Milyon Dolardan 21 Milyon Dolara Geriledi
UNRWA: 2018 Bütçe Açığı 446 Milyon Dolardan 21 Milyon Dolara Geriledi

UNRWA: 2018 Bütçe Açığı 446 Milyon Dolardan 21 Milyon Dolara Geriledi

UNRWA istişare kurulu Türkiye başkanlığında bugün (19 Kasım Pazartesi) Ürdün’de ajansa destek yollarını görüşmek üzere toplandı.

19 Kasım 2018 Pazartesi 22:21A+A-

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA) resmi sözcüsü Sami Muşaşa, UNRWA Genel Komiseri Pierre Krahenbühl’ün Ürdün’de düzenlenen konferansın açılışında, UNRWA’ya yardım eden ülkelerin temsilcileri önünde yaptığı konuşmada ajansın 2018 bütçesinin 446 milyon dolardan 21 milyon dolara gerilediğini belirterek, bunun için kendilerine siyasi ve mali destek veren çevrelere teşekkür ettiklerini söylediğini ifade etti.

UNRWA’ya yardımda bulunan ülkelerin yapacağı toplantı, istişare kurulundaki daimi 30 ülkenin de katılımıyla iki gün sürecek. Asil üyelerin yanında gözlemci ülkelerle, Filistinli mültecileri misafir olarak barındıran ülkeler, Avrupa Birliği ve Arap Birliği de katılıyor.

Toplantıda UNRWA’nın 2019 yılına ait bütçesinin de görüşüleceği belirtildi.

Amerika’nın taahhüt ettiği yardımları kısmasının ardından UNRWA kapanma durumuna gelmiş ve Filistinli mültecilere yardım etmekte aciz kalmıştı. Türkiye’nin girişimi ve öncülüğünde birçok ülke bağış miktarını artırarak UNRWA’yı büyük bir sıkıntıdan kurtardılar.

HABERE YORUM KAT