1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban'ın Kuş Bombası Yalan Çıktı!
Taliban'ın Kuş Bombası Yalan Çıktı!

Taliban'ın Kuş Bombası Yalan Çıktı!

Afganistan ordusu, üzerinde çip olan bir kuşu Taliban'ın suikast bombacısı diyerek avladı. Kuşun, soyu tükendiği için çip takılarak takip edildiği ortaya çıktı

03 Aralık 2014 Çarşamba 00:47A+A-

Afganistan ordusu, dün ülkenin kuzeyinde üzerinde çip olduğu tespit edilen bir kuşu vurarak öldürdü. Kuşun Taliban'ın kullandığı bir 'intihar bombacısı' olduğu açıklandı. Ancak çok geçmeden gerçek ortaya çıktı. Kuşun üzerinde bulunan çipin saldırı amaçlı olmadığı bildirildi.

Afgan ordusunun, Taliban'ın yeni silahı olarak dünyaya duyurduğu kuşun, soyu tükenmekte olan nadir bir kuş türü olduğu ortaya çıktı. Soyu tükenme tehlikesinde olduğu için, bu kuşların üzerlerine takip cihazı takıldığı ve tabii ortamlarında takip edildikleri açıklandı. 

Kuşu avladıktan sonra dünya basınına açıklamalar yapan, Afganistan'ın bölgesel Polis Şefi Abdul Nabi İlham, kuşun üzerinde bir anten olduğunu farkettiklerini ve vurma kararı aldıklarını söyledi. İlham, kuşun vurulduktan sonra infilak ettiğini ifade etti. Daha sonra incelediklerinde kuşun üzerinde GPS ve kamera olduğunu fark ettiklerini kaydetti. 
26923169.jpg26924067.jpg26923170.jpg26924062.jpg

Kaynak : Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT