1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli General Katliama Dayanamadı
Suriyeli General Katliama Dayanamadı

Suriyeli General Katliama Dayanamadı

Suriye ordusundan bir general daha ayrıldı. Tuğgeneral Adnan Kasım ordudan niçin ayrıldığını da açıkladı.

07 Mart 2012 Çarşamba 12:44A+A-

 Suriye ordusundan yüksek rütbeli bir subay bugün YouTube'da yayımlanan bir video mesajı ile, Beşşar Esad'ın şehirlere yönelik bombardımanına itiraz olarak, isyancı kuvvetlere katıldığını açıkladı.

Tuğgeneral Adnan Kassım Farzat, video mesajında isyancıların elindeki bölgelere yönelik bombardımanı eleştirdi, "Bu Suriye ordusunun değerleri değildir" dedi.

Videonun gerçek olduğu doğrulanırsa Albay Farzat Suriye ordusundan ayrılarak isyancılara katıldığını açıklayan en yüksek rütbeli ikinci subay olacak. Tuğgeneral Suriye ordusunda beşinci en yüksek rütbesi.

Günlerdir ağır bombardıman altında olan Rastan şehrinden olduğunu söyleyen Suriyeli subay, video mesajında, "Özgür Suriye Arap Ordusu'na katıldığımı ve Suriye ordusundan ayrıldığımı ilan ediyorum" dedi.

Farzat, videoda kimlik kartını gösterdi. Suriyeli generalin memleketi kısa bir süre isyancıların kontrolünde kaldıktan sonra günler süren ağır bombardıman altında kalmıştı.

Kasım Farzat, "Ben bazı komutanları Rastan'ın topçu ateşi altında olduğu konusunda uyardım ve buna rağmen bombardıman şiddetle devam etti. Evler yıkıldı, kadın ve çocuklar öldürüldü. Bunlar Suriye ordusunun değerleri değildir ve bu nedenle ordudan ayrılıyorum" dedi.

Farzat'ın şu anda nerede olduğu belli değil. Diğer isyancılar ise Farzat'ın güvenliği sağlanana kadar yeri konusunda bilgi verilmeyeceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT