1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’deki Erbakan Taburundan SP’ye Selam...
Suriye’deki Erbakan Taburundan SP’ye Selam...

Suriye’deki Erbakan Taburundan SP’ye Selam...

22 aydır devam eden Esed-Baas katliamlarını görmezden gelen Saadet Partisine Suriye'den sitem yüklü selamlar var.

28 Aralık 2012 Cuma 15:20A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kamalak ve Asiltürk'ün vesayeti altındaki Saaadet Partisi-Milli Görüş hareketi bir süre önce Şam'da Esed rejimiyle görüştükten sonra kendini inkâr ederek katledilen Suriyeli Müslümanları gündemden düşürme mücadelesine girişmişlerdi. Milli Gazete, Saadet Partisi-Milli Görüş çizgisinin Suriye'de yaşanan katliamları kelimenin tam anlamıyla perdelemek üzere Arakan'ı nasıl tepe tepe kullandığının en açık belgesiydi.

İşçi Partisi ve Haydar Baş ekibiyle İran'ın ortak olduğu Suriye'deki Baas-Esed rejimi katliamlarına Milli Görüş'ün nasıl eklemlendiğine dair sergilenen siyaset ise içler acısıydı. Suriyeli mücahitlerden gelen haberin SP'nin liderlik kadrosuna bir muhasebe imkanı verip veremeyeceği bilinmez. Ama vaka şu ki Esed-Baas cinayet şebekesini devirmek üzere kurulan tugaylardan birinin ismi “Necmettin Erbakan Tugayı” artık. Bakalım SP yönetimi Esed-Baas katliamları konusunda “Görmedim, duymadım, konuşmadım!” tavrını ne zamana kadar sürdürecek.

Şebbiha ve Muhaberat şebekesinin yarım asırlık tecavüz, işkence, katliam, tehcir gibi zulümlerinin zirve yaptığı son 22 ayda ağzını açmaktan imtina eden Saadet Partisi-Milli Görüş hareketini doğrudan ilgilendiren haberi sizlerle de paylaşmak istedik:

Yeni Şafak'ın haberi:

Necmettin Erbakan Taburu kurdular!

Suriye'de bir gurup direnişçi Necmettin Erbakan'ın fotoğrafı etrafında toplanarak Necmettin Erbakan Taburu'nu kurduklarını ve Esed'e karşı mücadele edeceklerini duyuran bir video paylaştı.

Suriye'de Esed güçlerine karşı mücadele veren muhalifler 'Necmettin Erbakan Taburu' kurup Saadet Partisi camiasından kendileriyle görüşmesini istediklerini açıkladı.

Erbakan'ın talebeleriyiz!

Kendilerini Necmettin Erbakan'ın talebeleri olarak tanıtan muhalifler, “İsrail ile bir kere bile çatışmayan zalim Esed güçlerine karşı direnişimizi sürdüreceğiz” mesajını veriyor.

Video paylaşım sitesi YouTube'a yüklenen görüntülerde, ellerinde silah ve roket atarlar olan bir grup direnişçi, merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın fotoğrafı ve iki yanındaki Kuran-ı Kerimlerin etrafında toplanarak Türk ve Kürt halkının yanı sıra Saadet Partisi camiasına çağrıda bulunuyor.

Esed'i dinlediğin gibi bizi de dinle

Necmettin Erbakan Taburu askerlerinin sözcüsü, Türkiye'deki Milli Görüş harekâtından bazı liderlerin İran yanlısı kesimler tarafından Suriye konusunda yanıltıldığını iddia ederek Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'a sesleniyor. Necmettin Erbakan Taburu'nun sözcüsü, “Ancak Milli Görüş hareketinin liderlerinden bazılarının özellikle İran yanlısı kesimler tarafından Suriye konusunda yönlendirildiğini üzüntü ile takip ediyoruz. Bu kesimler mazlum Suriye halkının tertemiz cihadını çeşitli komplo teorileriyle lekelemeye ve Müslümanları katleden bu zalim diktatöre karşı sürdürülen bu direnişi, ABD destekli terör çalışmaları olarak gösterilmesine neden oluyorlar.” diyor.

suriye-erbakan-taburu.jpg

HABERE YORUM KAT

7 Yorum