1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'deki Cuma Gösterilerinde 20 Kişi Öldü
Suriyedeki Cuma Gösterilerinde 20 Kişi Öldü

Suriye'deki Cuma Gösterilerinde 20 Kişi Öldü

Suriye'de bugün Cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilerde askerlerin ateş açması sonucu Hama ve Humus kentlerinde 20 kişinin öldüğü bildirildi.

28 Ekim 2011 Cuma 17:42A+A-

Rejim karşıtı göstericilerin, Libya'da Kaddafi rejiminin devrilmesinde önemli bir rol oynayan NATO'dan uluslararası korunma taleplerini yineledikleri gösterilerde çok sayıda kişinin de tutuklandığı belirtiliyor.

Suriye'de geçtiğimiz hafta Humus kenti bölgesinde silahlı direniş ortaya çıktığı, bu yüzden de Suriye ordusunun hem karadan hem havadan düzenlediği operasyonlarla Humus'taki ayaklanmaları bastırmaya çalıştığı bildirilmişti. Kente basın mensuplarının girişi de yasaklanmıştı.

Suriye Devrim Koordinasyonu Hama Kenti Sorumlu Salih Al-Hamavi El Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada, her gün olduğu gibi bu Cuma protestolara devam edeceklerini ifade etti. Al-Hamavi farklı yerlerde ve farklı zamanlarda protestolarını sürdüreceklerini vurguladı. Al-Hamavi "Muhaberat gelinceye kadar protestolarımıza devam ediyoruz. Daha sonra zorunlu olarak dağılıyoruz." bilgisini verdi.

Dün Hama, Humus, İdlib ve Dera kentinde düzenlenen operasyonlarda güvenlik güçlerinin açtığı ateşte, aralarında iki kız çocuğunun da bulunduğu toplam 14 kişi yaşamını yitirmiş ve çok sayıda kişi yaralanmıştı. Aktivistler, dün operasyonlarda onlarca kişinin de tutuklandığını kaydetti.

Suriye'nin birçok kentinde hükümet karşıtı gösteriler halen devam ederken dün İdlip'te Suriye güvenlik güçlerince öldürülen iki askerin cenaze merasimi de yapılıyor. İdlip'in Mer'a El-Numan mıntıkasında dün güvenlik güçleri ile ordudan ayrılan askerler arasında çıkan çatışmada iki asker hayatını kaybetmişti. Cenazeler, Cuma namazı sonrasında rejim karşıtı protestolar eşliğinde defnediliyor. (CİHAN) 

HABERE YORUM KAT