1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de 9 Filistinli Mülteci Şehit Edildi
Suriye’de 9 Filistinli Mülteci Şehit Edildi

Suriye’de 9 Filistinli Mülteci Şehit Edildi

Baas güçleri Filistinli mültecilere saldırılarını sürdürüyor. Suriye'de mazlum kanı akmaya devam ediyor.

27 Mart 2013 Çarşamba 18:23A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye İçin Filistin Çalışma Grubu, Suriye rejimine bağlı askerlerin ateş açması sonucu Suriye’de yaşayan Filistinli mültecilerden 9 kişinin daha şehit olduğunu belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezinin bildirdiğine göre rejime bağlı askerlerin Şam’ın Berze bölgesinde bulunan Cermane, El-Hüseyniyye ve Hıttin mülteci kamplarına karşı saldırıları da devam ediyor.

Suriye rejiminin halkına karşı tarihin en kanlı saldırılarını sürdürdüğü iki yıllık süre içinde ülkede misafir olarak kalan Filistinli mülteciler de bu saldırılardan payını almaya devam ediyor. Olayların başladığı günden şimdiye kadar binden fazla Filistinli şehit olurken, yüzlercesi yaralandı ve binlercesi Ürdün ve Lübnan’a kaçtı.

Ülkede kalıp kaçamayanlar ise zorbaların acımasız bombalarına hedef oluyor.

Şehit olan Filistinlilerin kimliklerini de açıklayan Suriye İçin Filistin Çalışma Grubu, Şam’daki Cermana mülteci kampının hava saldırılarına maruz kaldığını, En-Nahda mahallesine birkaç havan topunun düştüğünü, El-Hüseyniyye mülteci kampındaki El-Meşru bölgesine de birkaç havan topunun düştüğünü belirterek, rejimin mülteci kamplarına uyguladığı insanlık dışı ambargonun kamplarda un, ekmek, yakıt ve tüp gibi temel ihtiyaç maddelerinin tükenmesine, buna bağlı olarak halkın ciddi sıkıntılar çekmesine neden olduğunu kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT