1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de 197 Kardeşimiz Daha Katledildi!
Suriye’de 197 Kardeşimiz Daha Katledildi!

Suriye’de 197 Kardeşimiz Daha Katledildi!

Yerel Koordinasyon Komiteleri 27 Aralık Perşembe günü Suriye genelinde 197 kişinin katledildiğini duyurdu.

28 Aralık 2012 Cuma 12:26A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri 27.12.2012 tarihinde Suriye genelinde 197 kişinin Esed güçleri tarafından katledildiğini açıkladı.

Ölenlerin 9’u çocuk, 7’si kadın…

Şam ve kırsal bölgelerinde 103 kişi hayatını kaybederken, İdlip’te 26, Halep’te 22, Humus’ta 15, Deyr ez-Zor’da 11, Hama’da 11, Dera’da 4, Rakka’da 2, Lazkiye, Haseke ve Kunaytra’da da 1’er kişi katledildi.

Öte yandan Özgür Suriye Ordusu Lazkiye’de stratejik bir kontrol noktasını ele geçirdi. Kontrol noktasının Esed rejim güçlerinin bağlantı yolu üzerinde olduğu öğrenildi. Lazkiye kırsal bölgesinde dün de bir MIG uçağı düşürülmüştü. Son bir hafta içerisinde Esed güçlerine ait çok sayıda uçak, helikopter ve tankının etkisiz hale getirildiği bildiriliyor.

ravza-el-malsamani_rawda-al-malsmany_suriyeli-kiz_14.jpg
Ravza el-Malsamani, 14 yaşındaydı. Arbin'de Esed güçleri tarafından katledildi...

Mülteciler Savaşmak İçin Geri Dönüyor!

Bu arada daha önce katliamdan kaçarak Ürdün’e sığınan Suriyeli mülteciler arasında çok sayıda kişinin ülkesine dönrerek silahlı direnişe katıldığı ifade ediliyor. Dönenler arasında yüzlerce doktor ve hemşire de bulunuyor.

İngiliz Independent gazetesi, Ürdün’e sığınan 8 bin Suriyeli mültecinin geçtiğimiz haftalarda devrimcilere katılmak için ülkelerine döndüklerini yazdı.

İsimlerini vermek istemeyen Ürdünlü yetkililer, sadece geçtiğimiz on gün zarfında ülkede bulunan toplam 250 bin Suriyeli mülteciden 8 bininin sınırı geçerek ülkelerine döndüklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT