1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. SMDK: Katliamı Yapanlar Yargılanmalı
SMDK: Katliamı Yapanlar Yargılanmalı

SMDK: Katliamı Yapanlar Yargılanmalı

SMDK, uluslararası toplumdan, Şam'ın Doğu Guta bölgesinde kimyasal silahlarla katliam yapanların yargılanmasını istedi.

21 Ağustos 2014 Perşembe 18:54A+A-

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), uluslararası toplumdan, Şam'ın Doğu Guta bölgesinde kimyasal silahlarla katliam yapanların yargılanmasını istedi.

Başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesine kimyasal silahlarla yapılan katliamın yıl dönümü münasebetiyle SMDK'dan yapılan yazılı açıklamada, uluslararası toplumdan, 21 Ağustos 2013'te kimyasal silahların bölgede kullanılmasına yönelik emir veren yetkililerden, katliamı uygulayana kadar tüm sorumluların yargılanması talep edildi.

Kimyasal silahların imhası hakkında alınan kararın Suriyelilerin beklentilerinden uzak olduğu belirtilen açıklamada, "Suriye halkı, suçluyu kimyasal silahlardan arındıran ancak balistik füzelerden varil bombalarına kadar çeşitli silahlarla  öldürülmelerine engel olamayan bir kararı beklemiyordu" ifadesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca rejimin, "klor" gibi çeşitli zehirli gazları muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde kullandığına dair raporlar olduğu ve bu zehirli gazların kimyasal silah listesinde yer almadığı belirtildi. 

Esed güçlerinin 21 Ağustos 2013'te Şam'ın Doğu Guta bölgesine düzenlediği ve kimyasal silahların kullanıldığı iddia edilen saldırıda 426'sı çocuk bin 300'ün üzerinde sivil hayatını kaybetmişti.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum